Limni Gölü daha iyi korunacak

Gümüşhane'nin önemli turizm alanlarından Limni Gölü Tabiat Parkı ve çevresinin daha iyi korunması ve ziyaretçilerin taleplerinin karşılanması için alan revizyonu yapıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 14.02.2014 - 11:24
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torul ilçesinin Zigana köyü sınırları içerisinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın sınırlarının genişletildiğini, bölgeye yeni kır evleri yapılacağını belirtti.

Gümüşhane'de Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Şiran Tomara Şelalesi ve Limni Gölü Tabiat Parkı olmak üzere üç önemli tabiat parkı bulunduğunu dile getiren Mazlum, Zigana köyünün Soranay Yaylasında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'na ilginin son yıllarda artığını ifade etti.

Göl ve çevresinin 15 yıl önce tabiat parkı ilan edildiğini hatırlatan Mazlum, şunları söyledi: "Geçen süre içerisinde yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip tabiat parkı, çadır, karavan, motor-karavan ve bungalov tipi tesislerle sadece geceleme ya da gecelemenin yanında günübirlik kullanım imkanı da sağlayan sahalar statüsüne alındı. Bölgede hakim ağaç türü sarıçam ve ladindir. Etrafı sarıçam ve ladin ormanları ile çevrili Limni Gölü ve çevresi yaz aylarında ziyaretçilerine adeta bir klima etkisi yapmaktadır."

 

'Göl daha iyi korunacak'

Mazlum, Zigana dağından ve Zigana köyünden iki ayrı yoldan ulaşılabilen, ormanlık alanda yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın altyapı yatırımları ve çevre düzenleme işlerinde kullanılmak üzere 400 bin liralık ödeneğin Gümüşhane İl Özel İdaresi hesaplarına aktarıldığını kaydederek, şöyle devam etti: ''Limni Gölü Tabiat Parkı Alan Revizyonu ile tabiat parkının kaynak değeri olan gölün çevresinin daha iyi korunması ve ziyaretçilerin konaklama taleplerinin karşılanması için alan 32 hektardan 72 hektara çıkarıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünde 37,5 metrekarelik 40 adet ahşap kır evi alındı ve bunlardan 10'u mevsim şartlarının normale dönmesi ile Limni Gölü Tabiat Parkına taşınıp, montajı yapılacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler