Yaralı kızıl şahin artık emin ellerde

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, Sarıgöl Belediyesi Yazı İşleri biriminde görevli Sezgin Yağcı tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Manisa İl Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği yetkililerine teslim edildi.

Yayınlanma: 30.05.2016 - 13:01
Abone Ol google-news

Sarıgöl'de Sezgin Yağcı tarafından bir hafta önce tarlada bulunan ve bir haftadır tavuk kümesinde bakılan yaralı kızıl şahin, artık emin ellerde. Tarlasında bulduğu yaralı şahini evinin kümesinde besleyen ve bakımını yapan hayvansever Sezgin Yağcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'nücü Bölge Manisa İl Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği yetkililerine teslim etti. Kızıl şahini tarlada gezinirken farkettiğini belirten Yağcı, "Hayvan kısa süreli uçup, yere kondu. Hemen bir kutu ile üzerine kapatarak yakaladım. Evimde kümese bıraktım. Sağ kanadının kırık olduğunu gördüm. Bir hafta boyunca, her gün tavuk ciğeriyle besleyip, suyunu verdim. Sonra Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aktaş'a durumu bildirdim. Salihli'den gelen ekip tarafından teslim alındı" dedi.

EGE BÖLGESİ'NDE ENDER GÖRÜLEN BİR TÜR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Manisa Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği'nden gelen yetkililer, kızıl şahinin kayalıklarda yaşadığını, Ege Bölgesi'nde ender görülen bir yırtıcı kuş olduğunu belirtti. Kızıl şahinin ilk önce tedavisinin yapılacağı, ardından da doğaya bırakılacağı bildirildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler