HKMO: Niyetinizi biliyoruz, ODTÜ ormanına dokunmayın

Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, havuz medyasının ODTÜ ormanlarıyla ilgili haberine tepki göstererek "Sabah Gazetesinin haberinde; sanki "halktan kopartılmış bir orman arazisi tekrardan halka açılacak" gibi gösterilmektedir.." denildi.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 10:05
Abone Ol google-news

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi, havuz medyasında yer verilen "Orman Genel Müdürlüğü %95'i Maliye Bakanlığına ait ODTÜ Ormanını Devlet Ormanı statüsüne geçirmek için harekete geçti" haberine ilişkin açıklama yaptı. HKMO açıklamasında çıkan haberin, ODTÜ arazisine yönelik daha öncede yayınlanan spekülatif haberlerden birisi olduğunu değerlendirildi.

Açıklamada "Sabah Gazetesinin haberinde; sanki "halktan kopartılmış bir orman arazisi tekrardan halka açılacak" gibi gösterilmektedir.." denildi. HKMO'dan yapılan açıklamanın şöyle:

Geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesinde "Orman Genel Müdürlüğü %95'i Maliye Bakanlığına ait ODTÜ Ormanını Devlet Ormanı statüsüne geçirmek için harekete geçti" haberi yer aldı. Öncelikle Sabah Gazetesinin bu haberinin niyetini merak ettiğimizi belirtelim.

ODTÜ 1956 yılında TBMM yakınındaki barakalarda öğretim hayatına başlamıştır. Mevcut ormanın olmadığı arazinin ODTÜ'ye tahsis edilmesiyle bölgenin ve arazinin kaderi değişmiştir. Kupkuru, çorak, bozkır bir arazi; iş birliği, el emeği ve gönüllülük anlayışıyla yemyeşil bir vahaya dönüşmüş, 35 milyon ağaç dikilerek, kuş ve balık türleri, yaban hayvanları ile ekosistem oluşturularak, Başkent Ankara'nın merkezinde en geniş yeşil alan özelliğini almıştır..

Sabah Gazetesinin haberinde; sanki " halktan kopartılmış bir orman arazisi tekrardan halka açılacak" gibi gösterilmektedir.. Özellikle son 20 yılda plansız ve çarpık kentleşme ile büyük yaralar alan Başkent Ankara'nın Eskişehir Yolu yani batı güzergahında yeni rant alanları oluşturulurken, aynı güzergahta arazi sahiplerinden Kanun gereği alınması zorunlu altyapı ve umumi hizmet alanları ile yeşil alanların nerelerde ayrıldığı belli olmayıp ve Ankaralıların hizmetine açılmamış iken, ODTÜ Ormanının halka açılıyor gibi gösteriliyor olması çok manidardır… İmar Planı kapsamındaki her taşınmaz sahibinden hissesi oranında eşit düzenleme ortaklık payı DOP) adı altında kesilen bu paylar nerelerde kullanılmıştır? Bütün bunlara cevap bulmamız gerekiyor iken bunlara cevap olarak sanki ODTÜ Ormanı hedef alınmaktadır!

Sanki belli bir amaca hizmet ediyor gibi anlaşılan bu haberin de; ODTÜ arazisine yönelik daha öncede yayınlanan spekülatif haberlerden birisi olduğunu değerlendiriyoruz. İnsan elinin yıkıcılığına karşı verilmiş en güzel cevap ve Başkent Ankara için değeri çok büyük olan bu armağanın korunmasının bizler için bir görev olduğuna inanıyoruz. Tüm bunlar ışığında eğer Orman Genel Müdürlüğünün böyle bir çalışması var ise bir an önce sonlandırmalı, eğer yoksa Sabah Gazetesine tekzip yayınlatmalıdır.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Ankara Şubesi olarak sürecin takipçisi olacağımızı; kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler