Validebağ için yeni hamle

1. Derece doğal sit alanı olan Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun küçük bir kısmı imara açıldı. Koruya artık 10 metrekareden sökülüp takılabilir 10 tane büfe, restoran ve benzeri tek katlı yapılar yapılabilecek.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 07:13
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne dün tarihi koruya ilişkin tartışma yaratan bir teklif geldi. Teklif kapsamında 354 dönümlük korunun toplam 100 metrekaresi imara açıldı. Korudaki tescilli binalar da planlara işlendi. Bu teklife göre koruya artık toplam 100 metrekareyi geçmeyecek şekilde büfe, tuvalet, restoran ve benzeri tek katlı yapılar yapılabilecek.

Teklif görüşmeleri sırasında söz alan İBB Meclisi CHP’li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, “Şu an mevcut koru 354 dönümlük alan. Tarihi yapılar korunsun ama neden ilave alanlar getiriliyor. Bu doğal alan 354 dönüm. Bu alanın tamamen korunması lazım. Mevcut yapıları restore ederseniz, 2. ve 3. yapılara zaten ihtiyaç kalmayacak” dedi. Teklif CHP’li üyelerin ret oyuna karşın kabul edildi. Çevre sakinlerinin koruda yapılmak istenen inşaai faaliyetlere karşı eylemleri sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler