Kaz Dağları'nın çığlığını duyun

Kaz Dağları’na yapılmak istenen Yenice Çırpılar Termik Santralı Projesi’nin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, 11 Ocak’ta yapılacak İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında karara bağlanacak.

Yayınlanma: 04.01.2017 - 19:56
Abone Ol google-news

İda Dayanışma Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin de aralarında olduğu ekoloji örgütleri, İDK toplantısına itiraz etmeye çağırıyor. İDK toplantısı 3 Şubat 2016’da yapılacaktı. Agonya Ovası’ndaki 65 muhtarın itirazı, toplantıyı erteletmişti. Firmaya, 23 Mart 2016’da Ankara’da gerçekleştirilen İDK’de eksiklikleri gidermesi için süre verilmişti.

Kapya biberi ile ünlü

Taşzemin İnşaat Madenciliğin Çırpılar Köyü’nde, kurmak istediği santral yılda 3.5 milyon kömür tüketecek. 90 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, 465 bin ton külün depolanması için kullanılacak. Santral Kaz Dağları’ndan doğan Yenice Gönen Çayı’nın 1-2 km yanına yapılmak isteniyor. Bölgede yaklaşık 25 bin kişi yaşıyor, 60 bin dönüm arazide tarım ve hayvancılık yapılıyor. Agonya Ovası’nda dünyaya ün salan, adını Yenice’nin Kırmızı Biberi diye tanıtan Kapya Biber ve hayvan besi yemi olan mısır Amerika ve Avrupa’ya ihraç ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler