Naylona dolanan insanlık

Perez, Kanarya Adaları’nda çektiği, balık ağına yakalanan deniz kaplumbağası fotoğrafıyla Dünya Basın Fotoğrafı Ödülleri’nin Doğa kategorisinde birinci oldu.

Yayınlanma: 18.02.2017 - 21:14
Abone Ol google-news

İnsanoğlunun plastik alışkanlığı deniz ekosistemi başta olmak üzere doğal yaşam alanlarını tehdit ediyor. İspanyol fotoğrafçı Francis Perez’in plastik ağa takılmış nesli tükenmekte olan bir deniz kaplumbağasını gösteren fotoğrafı izleyiciyi bu acı gerçekle yüzleştiriyor. Fotograf doğa alanında yılın Dünya Basın Fotoğrafı ödülünü kazandı.

Her yıl en az 8 milyon ton plastik okyanuslara karışıyor. Önümüzdeki 20 sene içerisinde plastik üretiminin iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Tüm bunlara rağmen okyanuslar konusunda yeterince çalışma yapılmıyor. Deutche Welle’ye konuşan Perez, “Okyanuslar büyük ölçüde göz ardı ediliyor ama aslında tüm varlığımız onlara bağlı” dedi. Okyanusların sadece yüzde 4’ünün koruma altında olduğunu ve durumun her geçen gün kötüleştiğini dile getiren Perez, “20 yıldan fazla süredir dalış yapıyorum ve her geçen gün daha az balıkla karşılaşıyorum” dedi. Ödüllü fotoğrafçı Perez deniz kirliliği ile mücadele etmek için gösterilen iradenin yetersiz olduğunu düşünüyor. Fakat çekmiş olduğu fotoğraf gibi görüntülerin farkındalığı artıracağı böylece de okyanusların korunabileceği görüşünde. Perez, denizin altında mutlaka korunması gereken fevkalade güzellikte bir yaşam olduğunu vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler