Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu

Buca hafta sonunda neşeli mi neşeli bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Buca Belediyesi tarafından Karacaağaç Mahallesi’nde bu yıl 3.sü gerçekleştirilen “Neşeli Otlar Şenliği”nde görücüye çıkan Nif Dağı’nın lezzetli otları birbirinden renkli etkinlikler eşliğinde 30 bin İzmirliyle buluştu.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 11:13
Abone Ol google-news

Buca Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “Neşeli Otlar Şenliği” Karacaağaç Mahallesi’nde yapıldı. Baharı müjdeleyen güzel havanın da eşlik ettiği etkinlikte Köy Ürünleri Üretici Pazarı’nı gezen binlerce İzmirli ot çeşitlerinden yapılan birbirinden lezzetli ot yemeklerinin tadına baktı, tariflerini aldı. Halk oyunları gösterileriyle keyifli anlar yaşayan İzmirliler, Sabahattin Gülümser’in türkülerine de coşkuyla eşlik etti.

‘BİZ BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ’
Neşeli Otlar Şenliği’ne ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina kalabalık bir kortejle geldiği şenlik alanında yaptığı konuşmada, “Hepimiz bizleri bugünlere getiren kültürleri yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Ama öyle zamanlardan geçiyor ki ülkemiz, kentlerimiz; işte bu birlikteliğin bazen sorgulandığı, bazen zorlu sınavlar verildiği anlar oluyor. Ama bu tip şenlikler bunu ortaya koymaya ve bu oyunu oynayanlara çok net bir cevap veriyor. Ben bugün bir kez daha gördüm ve inandım ki; biz birlikte çok güzeliz. Ve inanıyorum, bu neşemizi, bu birlikteliğimizi, bu kültürümüzü, köydeki yaşamımızı, kentteki çeşitliliğimizi, bu güler yüzümüzü asla bozamayacaklar. Bunu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

‘BEN İZMİR’E GÜVENİYORUM’
Başkan Piriştina konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referanduma da vurgu yaparak, “2 pazar sonra sandığa gideceğiz. Ben şunu ya da bunu yapın demeyeceğim, ama ne yaparsanız yapın sandığa gidin. Bu bir vatan görevidir. Bu geleceğimiz için, bundan sonraki pazarlar buralarda ağız tadıyla, mutluluk içinde günler sürdürebilmemiz için çok önemli anlam ifade ediyor. 16 Nisan’da sandıkta tüm iradenizle, biri istediği için değil, içinizden geldiği gibi, siz ne isterseniz onu yapacaksınız. Ben Buca’ya, köylerime, 47 mahalleme, İzmir’in güzel, aydınlık ve çağdaş insanlarına güveniyorum” diye ekledi.
Şenliğin açılış töreninde konuşan bir başka isim ise Karacaağaç Muhtarı Dursun Atagün oldu. Köylerinin 700 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Atagün, düzenlenen şenliklerle Karacaağaç’ın tanınmasına koyduğu katkıdan dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Ağın’da doğal kaynakların korunmasının önemine dikkat çekerek, “Sadece doğa ve gastronomiye katkısı ile değil, sürdürülebilir yaşamın, su kaynaklarımızın, kırsal yaşamın, doğamızın, çocuklarımızın geleceği için farkındalık yaratmada bu etkinlik çok önemli” dedi.

LEZZET ŞÖLENİ
3. Neşeli Otlar Şenliği açılış töreninin ardından, Huriye Erman ve Fedai Ünal’ın ot yemekleri tadım etkinlikleri, birbirinden renkli halk oyunları gösterileri, söyleşiler ve Sabahattin Gülümser konseri ile devam etti.
Şenliği sürpriz misafiri ise Urla’nın Germiyan Köyü’nde evlerin duvarlarına yaptığı resimlerle ismini duyuran Nuran Erden oldu. Erden bu kez Karacaağaç’ta evlerin duvarlarında hünerini sergiledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler