Türkiye'nin dört bir yanından gittiler... Çevreciler öldürülen çevreci çift için eylemde

Antalya’nın Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı mücadele ederken öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu için İstanbul,Ankara, İzmir ve yurdun dört bir yanından çevreciler , cinayeti protesto etmek için Finike’de bir araya geldi.

Yayınlanma: 27.05.2017 - 17:01
Abone Ol google-news


.Yaşam savunucuları İsmail Akyıldız ile Göknur Yumuşak’ın okuduğu açıklamada, “Ülkenin her yerinden gelen bizler, Aysin ve Ali Ulvi arkadaşlarımızı, genişleyerek büyüyen mücadelemizde inadına ve ebediyen yaşatmak için bir araya geldik. İnadına, her seferinde doğa için verdiğimiz savaşı çoğalarak ve daha güçlü olarak sürdüreceğiz. Çünkü doğa savunucularını hedef alan kurşunların bizi, yani mücadeleyi bitirmeye azmettiğini biliyoruz. Biz, neye karşı savaştığımızı neden her gün daha fazla, daha fazla çoğalmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz.Aysin ve Ali Ulvi’yi ekoloji mücadelemizde ebediyen yaşatma hedefimizde başarıya ulaşmamızın bir diğer önemli şartı da, doğayı korumak için sergilediğimiz bu kararlı duruşa geniş halk kitlelerini de dahil etmektir. Ne zaman ki doğayı savunmanın aslında soframızdaki ekmeği, soluduğumuz nefesi, gelecek nesilleri savunmak olduğunu halka anlatabiliriz, ancak o zaman eko-sistemin asli ve nihai savunucularını harekete geçirebiliriz” denildi.

Asırlık sedir ve çam ağaçlarının da bulunduğu Alacadağ, Gökçeyaka, Kızılcık ve Adala gibi bölgelerdeki taş ve mermer ocaklarına karşı bölge halkının da desteğiyle yaklaşık 6 yıldır hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti, 9 Mayıs akşamı Ali Yamuç tarafından öldürülmüştü. Tutuklanan  Yamuç, ifadesinde, kapatılan mermer ocağında çalışan “Çirkin” lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL’sini ödediğini söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler