Yavru ayı uçakla rehabilitasyon merkezine gönderildi

Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR / VAN,(DHA)-BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde bulunarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilip burada tedavi edilen yavru boz ayı, uçakla Bursa Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. Tatvan'da dağdan inerken bitkin halde vatandaşlar tarafından bulunan 2 aylık dişi boz ayı yavrusu 25 gündür YYÜ Yaban Hayvanla

Yayınlanma: 16.06.2017 - 11:52
Abone Ol google-news

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde bulunarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilip burada tedavi edilen yavru boz ayı, uçakla Bursa Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Tatvan'da dağdan inerken bitkin halde vatandaşlar tarafından bulunan 2 aylık dişi boz ayı yavrusu 25 gündür YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun bakımda tedavi ediliyordu. Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi yapılan ve Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Tülay Erdönmez'in bakıcılığını yaptığı yavru ay, iyileştikten sonra Bursa'ya gönderildi. Ayının tadavisini yapan Doç. Dr. Aslan, "Yavru ayı yoğun bakım altındayken uygulanan tüm tedavilere çok olumlu ve hızlı cevap verdi. Kısa sürede kendisini toparlayarak sağlığına kavuştu. Burada kalmasını isterdik. Ancak Bursa Karacabeydeki ayı rehabilitasyon merkezi daha kapsamlı bir yer. Ondan dolayı oraya sevkini yapıyoruz. Ayımız da uçakla gidiyor" dedi.

SON KEZ BESLEDİ

Yavru ayının Van'dan ayrılmasına en çok 25 gündür anne şefkatiyle bakıcılığını yapan YYÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Tülay Erdönmez üzüldü. Ayı ile çok iyi bir iletişim kurduklarını belirten Erdönmez,"Hergün düzenli olarak bakımını yapıp besledim. Fiziki olarak çok temas etmek istemedim. Çünkü bana alışması halinde doğaya adapte olamazdı. Ancak çok iyi bir manevi bağ kurduk. Çok alıştım. Sesimi duyduğunda koşup geliyordu. Elimden yemek yiyip şirinlik yapıyordu. Ayrılmak zor geliyor" dedi.

UÇAKLA GİTTİ

Yavru ayı daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü ekiplerine kafese konularak teslim edildi. Buradan Van Ferit Melen Havalimanı'na götürülen minik ayı Bursa'ya gönderilmek üzere uçakla İstanbul'a gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon