Mimarlar Odası'ndan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın tahrip edilmesine tepki

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Bursa'da Mihraplı Rekreasyon Alanı içinde yer alan 'Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın, stadyum inşaatı sürecinde tahribata uğradığını belirterek, onarımı için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptı. Şimşek, akademik odalar olarak onarımın maliyetini karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 20.06.2017 - 16:03
Abone Ol google-news



Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 'Timsah Arena' olarak adlandırılan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun yakınında bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın, stadyum İnşaatı sürecinde uğradığı tahribat ile ilgili açıklama yaptı. Anıtın önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanı Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, devletin yapacağı stat projesinin neye mal olacağını düşünmeden kendi imkanlarıyla inşa ettiğini belirterek, "Kentin bütçesinin yarısını, kafasını dahi koyamadığı bir yapıya harcıyor. Yetmiyor, stadyumun daha 2 yılı dolmayan milyonluk çimlerini sıkıntı çıkardığı gerekçesiyle söküp yeniden yaptırıyor" dedi.  

Stadyumun yapılırken harabeye dönüştürülen Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın iki yıldır kaderine terk edilmiş halde beklediğini söyleyen Can Şimşek, “Futbola sevgi, şehide saygının önüne geçiyor. Mihraplı Çanakkale Şehitleri Anıtı bu durumun en somut göstergesidir. İnsana saygısı olmayanın şehide saygısı olmaz" dedi.



'TİNERCİLERİN MESİRE ALANI OLMUŞ'

En kısa sürede bu durumu düzeltmeleri için Bursa Büyükşehir Belediyesine seslenen Can Şimşek şöyle konuştu:

"Burası tinercilerin mesire alanı olmuş durumda. Bu bizi utandırıyor. En başta Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve bu şehri yönetenleri utandırması gerekiyor. Eğer 'Biz uğraşamayız, bizim vaktimiz yok, paramız yok' denirse biz bunu akademik odalar olarak bu işi gönüllü olarak sahiplenmeye hazırız. Bizim Büyükşehir Belediyesi kadar paramız olmasa da gönlümüz onlardan daha zengin."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler