Üsküdar'da rant karşıtı eylem: 'Boyum 1.57 Üsküdar'da gezebilir miyim başkan?'

Üsküdarlı yurttaşlar, geçtiğimiz Salı günü İstanbul'u etkisi altına alan sel felaketinin rantın bir sonucu olduğunu vurgulayarak yetkilileri iskelede gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 18:40
Abone Ol google-news



Geçtiğimiz Salı günü İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçelerden biri Üsküdar'dı. Üsküdarlı yurttaşlar rantın boyutlarına dikkat çekerek yetkililerin gerekli önlemleri almasını istedi.

"İstanbul'u felç eden yağmur değil, şehri betonla kuşatmış imar politikaları"

Yaşanan sel felaketinin yağışın miktarı ile değil imar politikalarından kaynaklandığını ifade eden yurttaşlar "Bu yolları, meydanları, istasyonları, geçitleri, tünelleri, kısacası şehri planlayanların, bu imar planlarını yapanların, alt yapıyı gerektiği biçimde inşa etmeyenlerin suçu ve sorumluluğu ne olacak?" diye sordu.

Üsküdarlı yurttaşların açıklamaları şöyle:

"İstanbul bir rant meselesi olarak görülmeye devam ettijçe bu eziyet sürecek. Doğru planlama yapılmadıkça, insanı, doğayı, bilimi merkezine alan şehirleşme politikaları geliştirilmedikçe bu çileyi çekeceğiz. Biz bu çileyi çekmek istemiyoruz Doğru planlanmış, insanca yaşayacağımız bir İstanbul istiyoruz. Yetkililer bunun bir afet olduğunu söylüyor ama bu afetten öte önlem alınabilecek bir doğa olayıdır.

"Bütün bunların sorumlusu İstanbul'u ranta açanlardır"

Bütün bunların sorumlusu İstanbul'u ranta açanlar, İstanbul'da orman bırakmayanlar, insanları ayak basacak bir avuç toprağa hasret bırakıp, her yere beton dökenlerdir. İstanbul'u yaşanmaz hale getiren birkaç saat süren yağmur değil, sizlerin ısrarla sürdürdüğünüz yanlış politiklardır."




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler