Haluk Levent'in çağrısı karşılık buldu

Sanatçı Haluk Levent, Ayvalık’taki Şeytan Sofrası mevkisinde çıkan orman yangını sonrası bölgenin ağaçlandırılması için sosyal medyadan çağrıda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı da Haluk Levent’in bu çağrısı üzerine, bir tweet atarak, “Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak” ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 17:06
Abone Ol google-news

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Şeytan Sofrası mevkisinde çıkan orman yangını sonrası, zarar gören alanın imara açılacağı iddiaları sosyal medyada gündeme gelirken, şarkıcı Haluk Levent de twitter hesabından bir kampanya başlattı. “Tüm takipçilerim! AHBAP olarak karar alıyoruz . Belirleyeceğimiz tarihte fidan dikmeye bizimle beraber var mısınız” şeklinde bir tweet atan şarkıcı,  kısa sürede sosyal medyada büyük destek gördü. Haluk Levent’in bu çağrısı üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı da twitter hesabından, “Sayın Haluk Levent, Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz” ve “Ayvalık'taki yangında zarar gören saha Ekim ayında sürülecek, Kasım ayında ilk fidanlar toprakla buluşacak ve yangının izleri silinecek” ifadelerinin yer aldığı iki paylaşımda bulundu. Haluk Levent bu paylaşımlar üzerine, “Orman Bakanlığı hepimize söz verdi. Takipçisi olacağız. Diğer yakılan yerler için de açıklama bekliyoruz. Olmazsa devreye biz gireceğiz” ifadesini kullandı.

Haluk Levent meydan okudu: Oraya villa yapamayacaksınız!

Haluk Levent bugün de twitter hesabından bir açıklama yaparak, kampanyayla ilgili detayları özetle şöyle paylaştı:

“Ben kampanyayı başlatırken Orman Bakanlığından destek istedim. Onlar da tweetinde bana teşekkür edip ağaçlandırma yapacaklarını yazdılar. Savaşılacak kişi en başta her dönemin rantçıları ve onlara yol veren bürokrasidir. Bayrak ise bayrak da bizim, millet ise millet de bizim, asker ise asker de bizim ama orman yakan adam darbe yapan kadar tehlikelidir. Orman Müdürlüğü yetkilileri ile telefon görüşmesi yaptık. Ayvalık'a fidan dikimi için Kasım ayının hangi günü olacağını bize sonra iletecekler. Orman Bakanlığının bu tavrı çok doğrudur. Yakanlar hedeflerine ulaşamayacaklar artık. Çünkü yakılan yerlere fidan dikilecek artık. Kasım ayındaki fidan dikimi sonrası bu yıl yakışan yerlere de el atacağız. Orman Bakanlığına teşekkür ediyoruz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler