Amazonlar’da bir Danimarka yok olacak

Brezilya Amazonlar'daki devasa bir alanı madenciliğe açıyor.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 22:36
Abone Ol google-news

Brezilya’da hükümet, Amazonlar’da yer alan büyük bir doğal koruma alanının statüsünün, madencilik faaliyetleri için değiştirilmesini onayladı. Amapa ve Para eyaletleri arasındaki 46 bin kilometrekarelik alanın, altın ve diğer madenler açısından zengin bir bölge olduğu düşünülüyor. Hükümet, bu alanda yer alan 9 özel koruma alanı ile yerlilere ait olan toprakların yasal olarak korunmaya devam edileceğini bildirdi. Ancak muhalefet ve çevreci gruplar ise plana tepki gösteriyor.

BBC Türkçe’deki habere göre söz konusu alan, Danimarka’nın yüzölçümünden daha büyük bir alanı kapsıyor.

Söylem hep aynı...

Alanın yüzde 30’u madencilik faaliyetlerine açılacak. Madencilik ve Enerji Bakanlığı’nın açıklamasında, “Bu kanunun amacı, her zaman sürdürülebilirlik kuralına dayanmak kaidesiyle yeni yatırımlar çekmek, ülkenin zenginliğini, istihdamı ve toplumun gelirini artırmaktır” ifadeleri yer aldı.

50 yılın en büyük saldırısı

Muhalif senatör Randolfe Rodrigues kararı, “Amazonlar’a yönelik son 50 yılın en büyük saldırısı” olarak yorumladı. Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin (WWF) Brezilya’daki yöneticilerinden Mauricio Voivodic geçen ay yaptığı açıklamada planın, “nüfus patlaması, ormanların yok olması, su kaynaklarının tahribatı, biyoçeşitliliğinin kaybı ve toprak kavgasına” neden olacağını belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler