Gökçek ve rektör anlaşmıştı... ODTÜ'de gece baskınıyla doğa katliamı

ODTÜ’nün talanının önünü açan protokolün ODTÜ yönetimi, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanmasının ardından ODTÜ’de gece saatlerinde ağaç kıyımı yapıldı.

Yayınlanma: 09.09.2017 - 21:35
Abone Ol google-news

<video:820418>

Tartışmalara yol açan ODTÜ’den yol geçirme projesinde yeni protokolün imzalanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’de ağaç kıyımına başladı. ODTÜ yönetimi, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle ODTÜ’ye zarar vermeyeceği sözleri unutuldu. Bu akşam saatlerinde ODTÜ arazinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 iş makinesi, 400 kamyon ve yüzlerce polis gece baskını ile 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden ağaçları keserek başladı. 

Yürekler acısı
 
ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Seyhan Çamlıgüney “Bugün ilan etti Rektörlük saat 6’da ve Ankara’da ne kadar dozer varsa 5-6 yerden ODTÜ’ye girdi. Talan başladı. Bizimle konuştukları gibi 40-50 metre değil, büyük bir alan yok ediyor. Hukuksuzlukla karşı karlıyayız. ODTÜ’ye ait tapu bizim üzerimizde ama bir gece ansızın girdiler. Arazimizi işgal ediyorlar. Korkunç bir toz bulutu, araçlar canavar gibi çalışıyor ve yüzlerce polis burada. Polis yolda durmaya bile izin vermiyor. Bu kadar polisin yığılması, durulması mümkün değil. Buna karşı tepki göstereceğiz ancak yakşamıyoruz bile. İş makinesine bile yaklaşamıyoruz. Akademik kartlarımızla bile yakşamıyoruz. Yürekler acısı. Elimizle tırnağımızla diktiğimiz ağaçları söküyorlar” dedi.

ODTÜ’ye alternatif proje... Ankara Büyükşehir Belediyesi ve rektör anlaştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler