Sultanbeyli’de orman katliamı

CHP’li ilçe başkanı Kantekin, okul inşaatı adı altında başlatılan çalışmanın yasal dayanağı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 18.09.2017 - 12:40
Abone Ol google-news

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, Sultanbeyli Aydos Tepesi eteklerindeki ormanlık alana okul adı altında inşaat çalışması başlatıldığını belirterek, “Durumun hiçbir yasal dayanağı yoktur. İstanbul’un yeşillerinin hızla betona kurban verildiği günümüzde, doğayı korumak adına tüm hukuki ve idari süreçleri kullanacağız” dedi.

CHP Sultanbeyli ilçe örgütü üyeleri dün söz konusu inşaatın yapıldığı yerde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Kantekin, Aydos Tepesi’nin 537 rakımı ile İstanbul’un en yüksek noktası olduğunu vurgulayarak “Sahil kısmında Tuzla’dan Kadıköy’e, iç kısımda Sultanbeyli’den Ümraniye’ye kadar olan kısmın oksijen kaynağı, can damarıdır” diye konuştu.

İstanbul’un en yüksek noktası Aydos Tepesi eteklerinde, ormanlık alanda ‘okul’ adı al tında bir inşaat çalışması yapıldığını dile getiren Kantekin, özetle şunları kaydetti: “Bu gerekçe ile ormanın geniş bir kısmı tıraşlanmakta, betonlaştırılmaktadır. Israrlı takibimiz sonucu yetkililer, gayriresmi olarak burada okul yapılacağını belirtmektedir. Fakat bu güne kadar alana çalışmanın içeriğine dair bir tabela bile asılmamıştır. ‘Okul’ adı altında yapılan çalışma bölge halkına hitap etmiyor. Burada, yatılı okul yapılacağı ifade edilmekte. Bu okul gerekçe gösterilerek gelecekte ormanın daha geniş alanlarının katledilmesine gerekçe mi oluşturulmaktadır? Sultanbeyli’nin önemli bir kısmında ‘orman alanı’ diye tapu vermeyen siyasi iradenin, daha geniş ve üstelik ormanın tam göbeği olan bir alanı betonlaştırmasının, inşaata boğmasını hangi mantıklı gerekçesi olabilir?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler