Topbaş'ın ekibi de gidiyor

Topbaş’ın istifasının ardından basın danışmanı da işi bıraktı.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 22:16
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından, basın danışmanlığı bölümü de hareketlendi. Tedirginlik yaşayan ekipten ilk istifa haberi dün geldi. Mevlüt Uysal’ın İBB Başkanı olmasından bir gün sonra İBB Basın Danışmanlığı görevini yürüten Serkan Fıçıcı işi bıraktı. İBB kulislerinde Topbaş’ın ardından birçok kişinin de gideceği konuşuluyordu. Fıçıcı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınmış, sonra tekrar dönmüştü. O dönem yapılan açıklamalara göre Fıçıcı ve bir basın danışmanının, Topbaş Amerika’dayken İstanbul’a dönebilmek için kesin talimat verdiği ancak uçak bulunamamasından sorumlu tutulduğu gerekçesiyle görevden alındığı ifade edilmişti.

Topbaş törene katılmadı

Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan İBB Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal önceki gün görevi devraldı. Eski başkan Topbaş devir teslim törenine katılmadı. Törende AKP’nin İstanbul’daki belediye başkan adayları tam kadro hazır bulundu. 1 hafta görevi sürdüren Ahmet Selamet, “Bu mühürü 1 hafta önce İstanbul’a 13.5 yıl hizmet etmiş olan Topbaş’tan teslim aldım. Bende çok az kaldı. Keşke fazla kalsaydı. 1 hafta da olsa başkanlık yaptım. Bu mührü yeni başkanımıza hayırlı hizmetlerine vesile olması dileğiyle teslim ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. Başkanlık mührünü teslim alarak göreve başlayan Uysal ise yaptığı konuşmada “Önce meclisimize teşekkür ediyoruz. Genel başkanımıza, teşkilatımıza, il başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu mühür geçmişte İstanbul’da birçok elde dolaştı. Hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Duamız bu mührü alırken böyle mutlu kalabalık bir ortamda aldık. İnşallah bu mühürü teslim ederken de aynı muhteşem mutluluk, heyecan içinde devrederiz diyorum” dedi.

Sarıhan’dan tepki

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İBB Başkanlığı’na Sivas davası sanıklarının avukatlarından Mevlüt Uysal’ın seçilmesine tepki göstererek, “Uysal, tıpkı katliam davasında sanıkları savunan diğer avukatlar gibi ‘kariyerinde’ bir kez daha yükseltildi. Adalet ve vicdanın insanları diri diri yakan 33’ü sanatçı, 35 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin davada failleri savunan bu adayı ve bu zihniyeti kabul etmediğini söylüyoruz. İstanbul’un ‘yakılmasına’ izin vermeyelim” dedi.

Başakşehir’de seçim bu hafta

Öte yandan, Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesinin ardından boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı için seçim çarşamba günü yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler