Ankara Üniversitesi'nden bir garip savunma: Terör var, öğrenciler dışarı çıkmasın

Sayıştay: Yurt ihalesi mevzuata aykırı. Ankara Üniversitesi: Öğrencilerin terör olaylarından korunması için mutlaka yerleşke içinde kalması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 21:53
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi, Gölbaşı Yerleşkesi’ne inşa etmek istediği yurdun ihalesini mevzuata aykırı bulan Sayıştay’a ilginç bir savunma ile yanıt verdi. Üniversite, usulsüz ihaleyi Ankara’daki terör riski ve özel yurtların FETÖ’nün elinde olduğunu belirterek savundu.

Sayıştay’ın Ankara Üniversitesi’ne yönelik incelemelerinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Ankara Üniversitesi, Gölbaşı Yerleşkesi’nde 30 bin metrekarelik alanda öğrencilerin konaklama sorunlarını çözmek için bin yatak kapasiteli öğrenci yurdu ile sosyal, kültürel ve ticari alanların yapımına ilişkin ihale pazarlık usulü ile tamamlandı. Ancak Sayıştay’ın devlet mallarının bu usulle kiralanamayacağı değerlendirmesi ile ihaleye karşı çıktı.

Teröre karşı yurt

Üniversite ise savunmasında “gençlerin terör ve kötü alışkanlıklardan koruması ve anayasasıda kamu hizmeti niteliği olan yükseköğretimin başarı ile tamamlanması sürecinde öğrencilerimizin hayati barınma sorunu yaşadıkları” tespiti yaparak, “Artan terör riskleri dikkate alınarak hemen her yerleşkede yurt ve sosyal tesis inşa edilmesi ve mümkün olduğu ölçüde öğrencilerimizin yerleşke içinde zaman geçirmelerinin sağlanması hedeflenmiştir” dedi.

Yurtlar FETÖ’de

Yurt için kamu kaynağı olmadığını belirten üniversite yönetimi ayrıca, Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi’nde Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorununun acilen çözülmesi gerektiğini anlattı. Öğrencilerin mutlaka yerleşke içinde kalması gerektiğini belirten üniversite yönetiminin “Özellikle ilçede birçok özel yurdun başta FETÖ/PDY olmak üzere terör bağlantılı kişilerce yapılması ve işletilmesi” ifadeleri de dikkat çekti. Üniversite “Öğrencilerimizin terör örgütlerinden korunmasının temel felsefe olarak benimsendiği ve terör örgütleri ile mücadele çalışmaları dikkate alınarak açık ihale yapılması yerine yurt inşası ve işletmeciliği alanında çalışmaları ile ön plana çıkan yeterli sayıda firmanın davet edilmesi yoluyla ihale çalışmasının yapıldığı ve günümüzde tesisin hizmete açılma noktasına gelinmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler