Düşük Karbonlu Kalkınma Projesi

Yeryüzü Derneği, WWF-Türkiye ve E3G tarafından hayata geçirilen “Türkiye için Düşük Karbonlu Kalkınma Patikaları ve Uygulamaları Projesi” si 11 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da “Geleceğe Hazırlıklı mıyız? İklim Değişikliği Hedefleri ve Enerji Dönüşümüne İlişkin Riskler ve Fırsatlar” panelinde açıklandı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 22:37
Abone Ol google-news
 
Proje kapsamında gerçekleştirilen analizler, Türkiye ekonomisini iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden korumak için yenilenebilir enerjiyi ve önceliği iklim değişikliğine uyum olan politikalara ihtiyaç duyulduğunu, düşük karbonlu ekonomiye geçişte gecikmenin maliyetlerinin yüksek olacağını ortaya koyuyor.
 
Analizler, Paris Anlaşması’nda üzerinde anlaşılan sıcaklık artışını 1,5 - 2°C bandında sınırlama hedefine ulaşılamadığı takdirde Akdeniz Havzası'nda yer alan Türkiye’de, emisyonlardaki mevcut gidişat sonucunda, sıcaklık artışının 4°C'yi aşabileceğini öngörüyor. Böyle bir senaryo milli gelir kaybı, tarımsal verimlilikte düşüş, gıda fiyatlarında yüksek artış, gıda güvenliği, halk sağlığı açısından da yeni tehditler ortaya çıkabileceğine dair kuvvetli uyarılar içeriyor.
 
Enerji, sigorta, turizm, su yönetimi gibi pek çok sektördeki orta ve uzun vadeli planlamaları yaparken de iklim değişikliğinin etkilerini ele almak gerektiği ileri sürülüyor.

 

 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler