Kumların altındaki hamamın peşinde

Yaşam izlerinin 2 bin 500 yıl geriye gittiği antik kent Patarad’ aki yapılar, İş Bankası’nın 750 bin TL’lik sponsorluğuyla gün yüzüne çıkacak.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 21:51
Abone Ol google-news

İş Bankası’nın yıllık 150 bin lira mali destek sağladığı Patara antik kentindeki arkeolojik kazı çalışmalarıyla, Likyalılardan kalan kumlar altındaki antik hamam gün yüzüne çıkarılacak. İş Bankası Grubu’nun, 2016’da beş yıl süreyle 750 bin TL’lik sponsor desteği sağlayacağını duyurduğu Patara’da arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor.

Yeni projeler yolda

Türkiye’de sürdürülen çok sayıda antik kent kazısı olduğunu, ancak bu çalışmalara ayrılan mali desteğin arzu edilen seviyede olmadığını söyleyen Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen, bu açığın özel sektörün sosyal sorumluluk projeleriyle kapatılmaya çalışıldığını anlattı. “Bizim de grup olarak yaptığımız tam olarak bu. Bu alandaki eksikliği gidermek üzere çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz” diyen Sözen, bütçeden ayrılan yıllık 150 bin liranın büyük bir miktar olmadığını, fakat arkeologların çalışmasını sürdürebilmesi için yeterli olduğunu aktardı. Sözen, ilerleyen günlerde farklı arkeolojik kazılara da sponsor olabileceklerinin sinyalini verdi.

Sosyal sorumluluk projelerindeki alanlarının eğitim, kültür sanat ve çevre olduğunu ifade eden Sözen, İş Bankası’nın, 2012’den bu yana Zeugma Antik Kenti’nde sürdürülen Muzalar (Esin Perileri) Evi’nin kazı çalışmalarına da mali destek verdiğini hatırlattı. “Bütçelerinden sosyal sorumluluk projelerine en çok kaynak ayıran kuruluşlardan biri biziz” diye konuşan Sözen, arkeolojik kazılara verecekleri desteğin artacağını; görüştükleri yeni çalışmaların olduğunu dile getirdi. Sözen, “Kurumumuz yeni sponsorluklar için istekli. Ancak karşı tarafın işbirliği konusundaki tutumunu görmek gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler