Diren İztuzu

Plajı ihalesiz alan şirketin bölgeye geleceğini duyan yurttaşlar, sloganlarla kumsalda yürüdü.

Yayınlanma: 21.06.2014 - 23:28
Abone Ol google-news

Caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından Dalyan’ın İztuzu Plajı’nın, belediyeden alınıp özel bir şirkete kiralanmasına yöre halkının tepkisi sürüyor. Bölgede eylemlerini sürdüren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Sözcüsü Binnaz Ceylan, “Bu plaj halka aittir. Birkaç kişi zengin olsun diye burası özelleştirilemez” dedi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Serkaya da “Burada yapılan iş tamamen usulsüzdür. Burası AKP’ye yakın isimlere verildi” diye konuştu.

Muğla-Ortaca’da bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı daha önce Dalyan Belediyesi işletiyordu. Ancak 30 Mart seçimlerinin ardından belediyenin tüzel kişiliği kaldırılarak Ortaca Belediyesi’ne bağlanınca, Ortaca Belediyesi de plajın işletmesini üstlenmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Yılbaşından önce yapılan başvuruya karşın plajın Dağdibi ve Boğazağzı işletmeleri ihale edilmeden özel bir şahsa verildi.

Plajı devir alan şirketin bölgeye geleceğini duyan İKUP üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurttaş, Dalyan Mahallesi’nden tur tekneleriyle İztuzu Plajı Boğazağzı bölgesine ulaştı. Eylemciler slogan atarak kumsalda yürüdü. Kumsalda güneşlenen ve denize giren turistlerden bazıları da eyleme destek verdi.

İKUP Sözcüsü Binnaz Ceylan, “İztuzu, belediye tarafından işletilmeli. Yıllarca bu böyle oldu. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Biz bunu istiyoruz. Birileri bunu engelleyemeyecek. Burası halkındır. Birkaç kişi zengin olsun diye burası özelleştirilemez. Biz Dalyanlı olarak birilerinin cebinin dolmasını değil, belediyemizin cebinin dolmasını istiyoruz çünkü belediyemiz kazanırsa halk kazanacak. Dalyan’a yatırım olacak” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Serkaya da “Burada yapılanlar tamamen usulsüzdür. Biz bunu siyasallaştırmak istemedik ama alan şirketin yüzde 70 yabancı ortaklı. Türk ortakları ise AKP’ye yakın isimler. İhale için belediyemiz de teklif verdi ama olay çarpıtılıyor. Basına verilen demeçler tamamen yalan” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler