Şile’de rant kavgası... Gerginlik sosyal medyaya sıçradı

Bir dönem Şile Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürü olarak çalışan Ünver, sosyal medyadan yayımladığı videoda, başkan Tabakoğlu’na ‘yolsuzluk’ suçlamaları yöneltti.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 02:28
Abone Ol google-news

Şile Belediyesi ile bir dönem belediyede İmar ve Şehircilik Müdürü olarak çalışan Musa Ünver arasındaki gerginlik sosyal medyaya kadar yansıdı. Ünver çektiği bir videoda, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından savcılığa başvuru yapılarak hakkında “FETÖ irtibatı ve iltisakı” iddiasıyla soruşturması açıldığını anlattı. Ayrıca Ünver başka bir videoda Tabakoğlu’nun ikizi Cem Tabakoğlu’nun mütehhitliğini yaptığı bir inşaatın 15 metre olması gerekirken 30 metre yapıldığını öne sürdü ve yıkılması gerektiğini savundu. Şile Belediyesi ise gazetemize verdiği cevapta iddiaları yalanladı. İBB’nin CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan da süreci konu alan bir soru önergesi hazırladı. Önerge İBB Meclisi kasım ayı oturumlarının ilk gününde gündeme gelecek.

Bir dönem Şile Belediyesi’nde çeşitli görevlerde çalışan Ünver geçen günlerde çektiği videoların birinde Ahmetli mahallesi, Üsküdar caddesindeki inşaatı süren bir binanın 15 metre olması gerektiği ancak 30 metre yapıldığını, bu projenin müteahhitliğinide Tabakoğlu’nun ikizine ait Cem Tabakoğlu’nun inşaat şirketi tarafından yapıldığını anlatıyor. Ünver videoda “Binanın bulunduğu imar planına göre maksimum bina boyu 15’i geçemez. Bu binanın ön tarafında 3’lü bir kademe yapılmış. Arka tarafından 30 metreye yakın bir bina boyu var. Normal şartlar altında burada yapılması gereken bu binanın mühürlenmesi ve yıkılmasıdır. Bu binaya böyle ruhsat düzenleyen hakkında da işlem başlatılması lazım. Bugüne kadar böyle bir imar kimseye verilmedi” ifadelerini kullanıyor.

Gelen tepkiler üzerine bir video daha çeken Ünver bu sefer kendi hakkında “FETÖ irtibatı ve iltisakı” iddiasıyla açılan soruşturmaya yönelik konuşuyor. 15 Mayıs 2017’de polis tarafından evinde arama yapıldığını ve gözaltına alındığını belirten Ünver şöyle konuşuyor: “Suçlamalar güya FETÖ irtibatı ve iltisakı teshir edildiği için Şile Belediyesi’nden beni tasfiye etmiş sayın belediye başkanım. Tescilli yalan. Ben istifa ettiğim dönemde FETÖ diye bir şey yoktu. Beni FETÖ’den tasfiye ettiğini söyleyen kişi istifamın kabulüne doğru imzalı yazısı var.”

Belediyeden açıklama

Videoların ardından sorularımıza yanıt veren Şile Belediyesi ise “Sosyal Medya (facebook) üzerinden yapılan yayın ile söz konusu kişinin, olayı kişiselleştirerek, iftira boyutuna taşıdığı anlaşıldığından yayın ile ilgili erişimin engellenmesi dahil suç duyurusunda bulunulmuş olup diğer yasal haklar da kullanılacaktır” ifadelerini kullandı. Açıklamada “Belediyemiz yahut Belediye Başkanı tarafından savcılığa ihbar niteliğinde suç duyurusunda bulunulduğu şeklindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 07.04.2017 tarih ve 2016/96056 sor. sayılı yazısı ile Başsavcılıkça 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra FETÖ/PDY irtibatı ve iltisakı iddiasıyla söz konusu kişi ve diğer birkaç kişi hakkında re’sen soruşturma yapıldığı anlaşılmış olup yazı gereğince, belediyemizde daha önce çalışan söz konusu kişi ve diğer kişilerin çalışma dönemleri, görevleri, halen çalışıp çalışmadıkları, çalışmıyorlarsa istifa ya da görevden alma tarih ve sebeplerine ilişkin bilgi ve belgeler cevabi yazı ile savcılığa iletilmiştir. Dolayısıyla malum kişinin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

İnşaatla ilgili iddialara ilişkin açıklamada ise “Anılan bölgenin gelişme alanı olması ve plan ve plan notu hükümlerinin buna cevaz vermesi karşısında, başkaca taşınmazlar içinde bu şekilde yapı ruhsatı verilmesine rağmen özellikle bu parselin gündeme gelmesi çok manidardır. Sebebinin ise Belediye Başkanı aleyhine algı oluşturmak olduğu aşikârdır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler