5 yıldızlı onay

Çevre Bakanlığı, FETÖ’den yargılanan Topbaş’ın damadının da bir dönem ortak olduğu Vadistanbul projesi için yapılan başvuruya ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi.

Yayınlanma: 15.11.2017 - 23:24
Abone Ol google-news

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan davanın sanıklarından eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın bir dönem ortak olduğu Vadistanbul projesinin otel bölümü için yapılan başvuruya, önceki gün, ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı verdi.

Kaba inşaatı biten projede 4 yıldızlı 250 oda olarak planlanan blok değiştirilerek 215 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel yapıldı. Sarıyer, Ayazağa’daki Vadistanbul Projesi’nin 250 odalı 4 Yıldızlı otel projesi için 2013 yılında Kavurmacı’nın sahip olduğu Aydınlı ve Artaş-Keleşoğlu-AKF adi ortaklığı adına “Ofis, 250 odalı 4 yıldızlı Otel, 160 odalı 3 yıldızlı otel, dükkân- pasaj (AVM)” projesi için “ÇED gerekli Değildir” kararı alınmıştı. Bu karardan 4 yıl sonra geçen 31 Ekim’de proje adına bakanlığa bir ÇED başvurusu daha yapıldı. Dosyada otel projesi için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Turizm Teşviki” almak istendiği ve bu yüzden “ÇED gerekli değildir” belgesinin istendiği belirtildi. Bakanlık başvurudan 15 gün sonra ‘ÇED gerekli değildir’ belgesini projenin şimdiki sahibi olan Vadistanbul Turizm Otelcilik A.Ş. adına verdi. Dosyada “215 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel blokunda da inşaat aşaması bitmiş olup, sadece iç dekorasyon işleri yapılacaktır” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti. Proje kapsamında 4 bodrum kat+zemin+16 kat olarak inşaat tamamlandı.

ÇED’den de siliniyor

Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Aydınlı Grup, İnvest İnşaat ve Artaş İnşaat ile ortaklaşa yürüttüğü Vadistanbul projesinden geçen eylül ayında ayrıldığı açıklanmıştı. Aydınlı Grup’un adı yeni ÇED kararıyla ÇED belgesinden de çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler