Hızlı tren için dümdüz edecekler

3. Köprü’nün üzerinden geçmesi planlanan demiryolu orman, tarım, mera ve kırsal yerleşim alanlarından geçecek.

Yayınlanma: 17.11.2017 - 05:27
Abone Ol google-news

Tartışmalı proje 3. Köprü’nün üzerinden geçmesi planlanan ‘Gebze-Sabiha Gökçen-YSS Köprüsü YHT Hattı Demiryolu Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan dosyaya göre proje 56 km uzunluğunda olacak. Proje kapsamında güzergâh boyunca hattın sağından ve solundan yaklaşık 25’şer metre olmak üzere ortalama 50 metre genişliğinde bir alanda kamulaştırma yapılacak. Demiryolu projesi orman, tarım, mera, kırsal yerleşim alanları üzerinden geçiyor.

Bakanlığa sunulan projeye göre hat sırasıyla Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy ve Beykoz İlçesi sınırları içerisinden geçecek ve 3. Köprü üzerine yapılan demiryolu hattına bağlantı yapılarak tamamlanacak.

Proje dosyasında ‘Gebze- Sabiha Gökçen-YSS Köprüsü YHT Hattı Demiryolu Projesi, mevcut yüksek hızlı tren hattına Tuzla ilçesi sınırları içerisinde bağlanarak Ankara-İstanbul arası ulaşım güzergahında 3. Havaalanına doğrudan ulaşımı sağlamakla birlikte, İstanbul İli sınırları içerisinde yapımı planlanan Pendik ve Sabiha Gökçen Gar istasyonları ile şehir içi ulaşımı rahatlatacaktır’ ifadeleri kullanıldı.

16 tünel, 5 viyadük olacak

Proje kapsamında toplam uzunluğu 38 bin 955 metre olan 16 tünel ve uzunluğu 631 metre olan 5 viyadük yapılacak. Demiryolu hattında karayolu ile kesişen noktalarda alt ve üst geçitler yapılacak. Projede Pendik’te ve Sabiha Gökçen’de olmak üzere iki istasyon noktası kurulacak. Projede, gidiş - geliş olmak üzere 2 farklı hat yer alacak. Bu hatların arasındaki mesafe 4.5 metre, platform genişliği de 14.5 metre olacak. Projenin maliyeti ise 4 milyar 853 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. Kuzey Ormanları’nın canına okuyan 3. köprü projesiyle birlikte doğal yaşamın canına okuyan bir proje için daha ÇED süreci başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler