Saray müteahhiti iyi yere park etti

Saray’ın müteahhiti, İBB’ye verdiği otopark sözü sayesinde Vakıflar’a ait bir kupon arazide özel hastane yapabilecek.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 23:51
Abone Ol google-news

Maltepe Küçükyalı’da halka ait bir arazi “adım adım özelleşti.” Toplu taşıma durakları ve otopark olması gereken araziye özel sağlık tesisi yapılmasının önü açıldı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziye ilişkin Cumhurbaşkanlığı külliyesinin müteahhiti Rönesans Holding’e bağlı Tarabya İnşaat ile sözleşme imzalandığı ortaya çıktı. CHP’li meclis üyesi Deniz Erzincan, “Özel hastane yapabilmek için şirket İBB’ye otopark verdi” dedi.

Kentsel hizmet alanıydı

Maltepe, Yenikariye Mahallesi, Küçükyalı Aydınevler yolundaki arazi büyük ölçekli imar planlarında önce belediye hizmet alanından kentsel hizmet alanına alındı. Plan notlarına da araziye “bu alan kentsel hizmet alanı olarak lastik tekerlekli toplu taşıma (İETT, minibüs, taksi) durak yerleri ile park cepleri ve otopark alanı, raylı sistem istasyonu fonksiyonlarını içermektedir” ifadeleri eklendi. 2016 yılının haziran ayında ise arazi “Özel Sosyal Altyapı Alanı”na alındı. Bu plana Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri Deniz Erzincan ile Hasan Gökkaya, Maltepe Belediye Başkanlığı ve Mimarlar Odası itiraz etti. Bu planın Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu belirttiler. İtirazlar İBB tarafından geçen aylarda reddedildi.

Ulaşım müdürlüğünden ret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 7 Aralık 2016 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yollanan bir yazı ise arazi üzerinde yapılmak istenen planı ortaya çıkardı. Buna göre araziye ilişkin hazırlanan küçük ölçekli imar planlarında arazinin kentsel hizmet alanından çıkartılarak Özel Sağlık Tesisi Alanı’na alınması istendi. İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün bu talebe arazinin Kadıköy-Kartal metrosu Küçükyalı İstasyonu ile entegreli aktarma alanı olarak Kentsel Hizmet Alanı olarak planlandığından ulaşım açısından uygun olmadığı görüşünü bildirmesi dikkat çekti.

Şirketten otopark sözü

Öte yandan İBB’nin resmi yazısında Rönesans Holding’e ait Tarabya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yap-işlet-devret modeli ile sözleşme yapıldığı belirtiliyor. İBB’ye hitaben şirket tarafından yazılan kesin teminat mektubunda ise arazinin bitişiğindeki alanın şirket tarafından kamulaştırılarak bölgeye toplu taşıma peronu ve katlı otopark alanı yapılacağı ifade ediliyor. Şirket otoparkın İBB’ye karşılıksız olarak devir edeceğini de taahhüt ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler