Askeri alana imar

Şile’de çoğunluğu ağaçlık askeri alan imara açıldı.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 23:51
Abone Ol google-news

Şile Balibey Mahallesi’ndeki askeri alan imara açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen kararda çoğunluğu ağaçlık 22 bin 798 metrekarelik askeri alan belediye hizmet alanına alındı. Arazinin bir bölümüne belediye hizmet binası yapılacak. İBB Meclisi’nin önceki gün gerçekleşen oturumunda Şile Ağva Caddesi’ndeki askeri alana ilişkin büyük ve küçük ölçekli imar planı teklifleri görüşüldü.

Askeri alanın, “belediyenin hizmet sunum kalitesini artırmak için” belediye hizmet alanına alınmak istendiği belirtilen teklifte, eski askeri lojmanların kaldırılarak yerine yeni belediye hizmet binası yapılacağı ifade edildi. Milli Savunma Bakanlığı İstanbul İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’nın plan notlarına “Parselde yapılacak her türlü yapılaşma için ruhsat verilmeden önce yetkili komutanlık olan 15’inci Füze Üs Komutanlığı’ndan izin alınması gereklidir” şeklinde bir not eklenmesi gerektiğine yönelik görüşü de teklifte yer aldı. Hazırlanan imar planları tekliflerine bu notun eklenmemesi ise dikkat çekti. Teklife Ulaşım Planlama Müdürlüğü de olumsuz görüş bildirdi. Müdürlük görüşünde “büyük bölümü ağaçlık alan olan parselin herhangi bir yapılaşma değeri verilmeden ve içerisinde hangi fonksiyon türlerinin yer alacağı belirlenmeden yapılaşmaya açılmasının bölgeye ilave inşaat alanı getireceği ve trafik yükünü arttıracağı tespit edildi” ifadeleri yer aldı.

‘Ağaçlar korunsun’

Teklifin oylanması sırasında konuşan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Milli Savunma Bakanlığı’nın görüşünün dikkate alınması gerektiğini savunarak “Bu ağaçlar kesilecek veya nakledilecek. Ben ağaçlar için askeri alan olarak kalmasını öneriyorum” dedi. Sağ’a cevap veren AKP’li Meclis üyeleri arazinin mülkiyetinin Şile Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek söz konusu arazide 4 blok halinde askeri lojmanların olduğunu anlattı. AKP’li üyeler “Alanın tamamı ağaçlık değil. Lojmanlar da var. Ayrıca taşınamayacak nitelikteki ağaçlar aynen korunuyor ve ona göre yerinde kullanılıyor” dedi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler