Barışma hediyesi

Erdoğan’ın küstüğü müteahhidin yaptırdığı imam hatip lisesi için, çevredeki evler kamulaştırıldı.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 20:37
Abone Ol google-news

 

Tarihi yarımadanın siluetine hançer gibi saplanan ve hakkında tıraşlama kararı verilen ama uygulanmayan 16/9 gökdelenlerinin müteahhidi Mesut Toprak’ın yaptırdığı imam hatip lisesiyle ilgili tartışma yaratacak imar planı değişikliğine gidildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilen teklifle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu lisenin çevresindeki evler kamulaştırılarak okul alanına dahil edilecek. Fatih’teki İstanbul İmam Hâtip Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapılmasının ardından adı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştu. Fatih’te Katip Muslahattin Mahallesi’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapılması için 2015 yılında okulun mezunlarından işadamı Mesut Toprak ve İBB arasında bir protokol imzalanmıştı. Okulun geçen 29 Eylül gerçekleşen açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmıştı. Erdoğan, ‘küstüm konuşmuyorum’ dediği Mesut Toprak’a teşekkür etmişti. Bu da Toprak ile Erdoğan’ın okulun yeniden yapılmasıyla barıştıkları şeklinde yorumlanmıştı.

İki ay sonra teklif

Açılıştan iki ay sonra önceki gün İBB Meclisi’ne tartışma yaratacak bir imar planı değişikliği teklifi geldi. Teklifte ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulun çevresinde yer alan toplam 21 parselin okul alanına katılmasını istedi. Müdürlüğün yazdığı dilekçede gerekçe olarak özetle şöyle denildi: “Okul giriş çıkışının daha güvenilir hale gelmesi, ders saatleri dışında öğrencilerin çeşitli aktivitelerle bilgi ve görgülerinin arttırılmasına matuf bina ve tesislerin yapılması ve okul bünyesindeki eğitimcilerin konaklama ihtiyacının giderilmesi için daha geniş bir alana ihtiyaç duyulduğundan okulumuzun bitişiğindeki toplam 21 parselin kamusal kullanıma uygun hale getirilmesine yönelik plan tadilatının ivedi olarak yapılması istenmektedir...”

CHP: İnsanlara sorun

Teklif CHP’li Meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Kabul gerekçesi olarak teklifin ‘donatı alanlarını arttırıyor’ olması gösterildi. Okula katılmak istenen parsellerin bir kısmı konut bir kısmı da ilköğretim alanı olarak görünüyor. Teklifin kabul edilmesiyle bu parseller kısmen yaya meydanları kısmen de sosyal kültürel tesis alanı olarak işlendi. Karara itiraz eden CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Konutlar ne olacak, belki insanlar evlerini vermek istemiyor. Neden sorulmuyor insanlara” diye konuştu.

Erdoğan 'küstüm' demişti

Erdoğan, İstanbul’un sihüetini bozduğu gerekçesiyle 16/9 kulelerini inşa eden okul arkadaşı Mesut Toprak’a küsmüştü. Erdoğan “Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.

Okulun ünlü mezunları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilahiyatçı yazarlar Prof. Dr. Emin Işık ve Prof. Dr. H. Mahmut Çamdibi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler