'İzmir Körfezi 80 yıl önceye dönecek'

Bu ay sonunda ihale edilecek proje kapsamında körfezin kuzeyinde 13.5 kilometre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde sirkülasyon kanalı açılacak.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 20:56
Abone Ol google-news

İzmir Körfezi, 80 yıl öncesine dönmeye hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeniden yüzülebilir hale getirmeyi hedeflediği İzmir Körfezi’nin rehabilitasyonu için hazırladığı projenin ihale hazırlıklarını tamamladı. Bu ay sonunda ihale edilecek proje kapsamında körfezin kuzeyinde 13.5 kilometre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde sirkülasyon kanalı açılacak. Kanaldan çıkacak 25 milyon metreküplük tarama malzemesiyle körfezde iki “doğal yaşam adası” oluşturulacak.

TCDD ile birlikte yürütülen projeye ilişkin bilgi veren İZSU yetkilileri, kuzeydeki sirkülasyon kanalının yanı sıra güneyde navigasyon kanalı oluşturulacağını, böylelikle akıntı hızının artacağını, bunun da su kalitesi ve biyolojik çeşitliliği iyileştireceğini kaydetti. Projeyle, İzmir Limanı’nın kapasitesinin artacağını, yeni nesil gemilere hizmet vermeye başlayarak “ana liman” statüsüne kavuşacağını bildirdi. Proje tamamlandığında İzmir Körfezi’nin temizlik açısından 80 yıl öncesine döneceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler