Hem kuşlara hem cebe zarar

Avukat Cangı: İzmir Kuş Cenneti ve körfezi tehdit eden projenin 3.5 milyar liralık maliyetiyle İzmir’in ulaşım sorunlarının tamamı çözülür.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 22:59
Abone Ol google-news

AKP’nin İzmir’e dayattığı “çılgın projelerden” biri olan Körfez Geçiş Otoyol Projesi’ne karşı açılan davanın bilirkişi keşfi dün yapıldı. Kentin ana ulaşım planlarında yer almayan ve RAMSAR korumasındaki İzmir Kuş Cenneti’ni tehdit eden projenin, 3.5 milyar liralık maliyetiyle tepki çektiğini vurgulayan davacı avukatlarından Arif Ali Cangı, “Bu paraya kentin tüm ulaşım sorunları kalıcı olarak çözülür” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, körfezin iki yakasındaki Sasalı ve İnciraltı arasında yapılmak istenen otoyol projesi, yıllardır tepkilere neden oluyor. Bu kapsamda çevre dernekleri öncülüğünde açılan davada bilirkişi keşfi, dün yapıldı. Keşfe gazeteciler alınmadı.

Davacı avukatlarından Arif Ali Cangı, ulaşım ana planında yer almayan, aktif fayların bulunduğu bir yerde depremsellik gözetilmeden yapılmak istenen projeye tepki gösterdi.

Yatırımın kuzey aksının, 1. derece doğal SİT ve RAMSAR kapsamındaki İzmir Kuş Cenneti sınırlarında olduğunu anımsatarak “Körfez köprüsü aslında Ramsar alanının bütünlüğünü tehdit etmektedir. Bölge sadece kuşlar ve koruma bölgeleri açısından değerlendirildiğinde dahi çok hassas bir ekosisteme sahiptir. Günümüzde ülkemizde hatta dünyada böylesine büyük bir kente yakın doğal alanların sayısının ne kadar az olduğu aşikârdır” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler