Cennete sondaj

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak... Bulunca da 30 yıl işletecek. Bodrum’da 6 saha ihaleye çıkarılacak.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 20:24
Abone Ol google-news

 

Muğla’nın dünyaca ünlü turizm cenneti ve doğa harikası yerlerine sondaj vurulacak. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Bodrum’da denizi ile ünlü doğa harikası Mazı, Torba, Güvercinlik, Göltürkbükü’ndeki jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ve işletme ruhsat sahalarını ihaleye çıkardı. İhale sonucunda 3 yıl arama, 30 yıl da işletme ruhsatı verilecek.

Doğa harikası yerler

İhaleler 19 Nisan’da 13.10’da başlayacak, aynı gün 15.50’de sona erecek. Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı İhale Salonu’nda yapılacak ihalelerde, ihaleye çıkarılacak sahaların büyük bir bölümü dünyaca ünlü turizm cenneti Bodrum’da bulunuyor. Bu ilçede 6 saha ihaleye çıkarılacak. Ayrıca bu sahaların hepsi dünyaca ünlü turizm ve doğa harikası mevkilerde. Örneğin denizi, doğası ve sakinliğiyle ünlü Mazı. Buradaki iki saha ihaleye çıkarıldı.

Bodrum’da ihaleye çıkarılan sahaların bulunduğu diğer yerler de Torba, Güvercinlik, Çiftlik’te yer alıyor. Torba’daki sahanın büyüklüğü 4 bin 819.37 hektar, Güvercinlik’teki saha 1705,62 hektar, Çiftlik’teki saha 1288,07 hektar. Ayrıca yine Torba’daki dünyaca ünlü Göltürkbükü’ndeki saha da ilana çıkarıldı. Bu sahanın muhammen bedeli de 215 bin lira. Büyüklüğü ise 2 bin 296.45 hektar. İhaleye çıkarılan sahalar içerisinde muhammen bedeli en yüksek olan yer burası. Bodrum’un dışında Muğla’nın koylarıyla ünlü Datça ilçesindeki sahalar da ihaleye çıkarıldı. Datça Emecik mevkiinde 4 bin 967.92 hektar ile 4 bin 775.81 hektarlık büyüklüğe sahip iki saha ihale edilecek. Bu sahaların muhammen bedelleri de 115 bin ve 110 bin lira.

Fethiye İnlice’de 2 bin 702.97 hektarlık alan 63 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılacak. Muğla Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe’deki sahalar ihale edilecek. Milas Tuzabat ve Kumluca ile Yatağan Bozüyük, Bahçeyaka, Cazgırlar mevkilerindeki sahalar da ihale edilecek yerler arasında bulunuyor. Yatağan Bozüyük ve Bahçeyaka’daki sahaların muhammen bedelleri 150 bin lira. Tüm muhammen bedel tutarlarında KDV hariç. İhale bedeli üzerinden KDV ayrıca ödenecek.

30 yıl işletilecek

İhale ile 3 yıl süreli arama ruhsatı ve 30 yıl işletme ruhsatı verilecek. İhaleyi alan 30 yıl işletme hakkına da sahip olacak. İhaleye gerçek kişiler, şirketler, kamu iktisadi teşekkürleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşları katılabilecek. Ancak şirketlerin ihaleye katılabilmeleri için statülerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sularla ilgili faaliyet yapabileceğine ilişkin düzenleme yer alması gerekiyor. Şirketler ihaleye ortak girişim olarak da katılabilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler