Tetra Pak mükemmellik ödülü aldı

Tetra Pak İzmir Fabrikası, tüm dünyadaki fabrikaları arasında bu ödülü alan ikinci, dünyada ise 22. fabrika oldu.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 17:31
Abone Ol google-news

Tetra Pak İzmir Fabrikası, ‘Toplam Üretken Bakım (TPM) Programı’ kapsamında üretim mükemmelliği alanında dünyanın en önemli ödülü olarak kabul edilen “Dünya Klasmanında Mükemmellik Ödülü”ne layık görüldü. Tetra Pak İzmir Fabrikası’nda düzenlenen basın toplantısında, Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan ve Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy gelecekte de dijitalleşme ve yeni teknolojiler başta olmak üzere Türkiye’deki yatırımlara devam edeceklerini ve 2018’de 3 milyon euro yatırım yapacaklarını söylediler.

Tetra Pak İzmir Fabrikası, “Dünya Standartlarında Üretim” (WCM) programını yürürlüğe koyduğu 1999’dan bu yana Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü’nden (JIPM) aldığı ödüllere bir yenisini ekledi. Daha önce de Fabrika, 2015’te ‘İleri Seviye Özel Ödülü’n layık görülmüştü.

 Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından 1971 yılından bu yana verilen “Toplam Üretken Bakım” (TPM) Ödülleri, üretim yönetimi mükemmellik arayışında en iyi yöntem olarak geniş çevrelerce kabul görüyor. Tetra Pak İzmir Fabrikası, Tetra Pak’ın tüm dünyadaki fabrikaları arasında bu ödülü alan ikinci, dünya genelinde ise kazanan 22. fabrika oldu. İzmir Fabrikası daha önce de JIPM Mükemmellik Ödülü (2003), Süreklilik Ödülü (2007), Özel Ödül (2011) ve İleri Seviye Özel Ödülü (2015) almaya hak kazanmıştı.

Tetra Pak Türkiye’de 1972 yılından bu yana faaliyetlerine ve yatırımlarına aralıksız devam ediyor. 10 milyar paketi aşan kapasitesi ile Tetra Pak İzmir Fabrikası, 20 farklı ambalaj ürünü üretiyor. Fabrikada 2017 yılında üretilen 8,2 milyar paketin yüzde 50’si, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında 36 ülkedeki müşterilere ihraç edildi.

 “Türkiye’de son 5 yılda 60 milyon Euro üzerinde yatırım yaptık”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan şirketin 400’ün üzerinde çalışanı, İzmir Fabrikası, Bursa ve İstanbul ofisleri ile Türkiye’deki 45. yılını doldurduğunu hatırlattı. Çalışkan, Tetra Pak İzmir Fabrikası’nın aldığı Mükemmellik Ödülü’nde ekibin hem en yüksek standartlarda operasyonel performans ve sürdürülebilirliği korumak hem de Tetra Pak müşterilerinin olağanüstü kalitede ürünler almalarını sağlamak için gösterdiği yoğun çabanın etkili olduğunu belirtti.

İzmir’in Tetra Pak’ın global tedarik zinciri ağı için stratejik bir yer olduğunun altını çizen Çalışkan, “Tetra Pak olarak sadece son beş yılda Türkiye’de 60 milyon Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar müşterilerimiz için de daha kısa tedarik süresi, daha düşük üretim ve lojistik maliyetleri ile daha yüksek rekabet gücü anlamına geliyor. Bu sayede Türkiye gıda işleme ve paketleme endüstrisine ve Türk ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz. Gelecekte de özellikle dijitalleşme ve yeni teknolojiler başta olmak üzere Türkiye’deki yatırımlarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 “2018’de 3 milyon Euro yatırım yapacağız”

Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy da 2018 yılında 3 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Gelecek yatırımların bugünden itibaren kapasite arttırmaya yönelik değil daha çok yeni ürün üretebilme ve verimliliği arttırma anlamında olacağını ifade eden Ulusoy, fabrika tesisleri ve çalışmalar hakkında bilgi vererek konuşmasına şöyle devam etti:

“Tetra Pak Türkiye olarak Dünya Klasmanı Mükemmellik Ödülü yolunda son adımı 2015 yılında aldığımız ‘İleri Seviye Özel Ödülü’ ile atmıştık. İzmir fabrikamız 2016 yılında da dünyanın farklı yerlerindeki 32 Tetra Pak fabrikası arasından ‘Yılın Fabrikası’ seçildi. Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü’nün son olarak bizi layık gördüğü ‘Dünya Klasmanında Mükemmellik Ödülü’ ile ödüllerimize bir yenisini eklemekten gurur duyuyoruz. Tetra Pak İzmir Fabrikası olarak yetkin ekibimiz ve sunduğumuz en iyi kalitede ürün ve hizmetler ile müşterilerimize en üst seviyede hizmet vermeye devam etmek istiyoruz.”

Endüstri 4.0 üzerinde çalıştıklarını belirten Ulusoy, “Tetra Pak olarak en iyi durumda olan fabrikalardan biriryiz.” dedi.

 10 milyar paket üretim kapasitesi ile Türk ekonomisine büyük katkı

Tetra Pak’ın Türkiye’de son beş yılda gerçekleştirdiği yatırımlar, ürün yelpazesini genişletmesine ve daha önce ithal edilen farklı paketleri Türkiye’de üretebilmesine olanak verdi. Bugün Türkiye’de 20 farklı ürün üretebilen şirket, ürünlerin müşterilere teslim süresini de 1 aydan 1 haftaya indirdi. Yatırımlar sonucunda üretim kapasitesi de 10 milyar paketin üzerine çıktı.

 Bölge Üssü Türkiye: İzmir’den 4 kıtada, 36 ülkeye ihracat

Bu yıl Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde hedef pazarlar belirleyen Tetra Pak, İzmir’den 4 kıtada aralarında Şili, Çin, İzlanda, hatta Tanzanya gibi ülkelerin bulunduğu 36 ülkeye ihracat yapıyor. 2017 yılında Tetra Pak İzmir Fabrikası’nda üretilen 8,2 milyar paketin yüzde 50’si ihraç edildi. Tetra Pak İzmir Fabrikası, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Ege Bölgesi’nde en çok ihracat gerçekleştiren şirketleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen “İhracatın Yükselen Yıldızları” ödüllerinde 2016 ve 2017 yıllarında iki kez üst üste “Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firma” ödülüne layık görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler