İlk raund Eskişehirlilerin

Greenpeace Akdeniz’in, “Kömürü ES Geç” kampanyası kapsamında hazırladığı hava modellemesi raporunda söz konusu termik santralın kurulmasının 3 bin 200 kişinin erken ölümüne neden olacağı belirtilmişti.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Eskişehir’de İç Anadolu’nun en verimli ovalarından Alpu Ovası’na kurulması planlanan Alpu Termik Santralı’na karşı bölge sakinlerinin yürüttüğü hukuk mücadelesinde ilk karar geldi. Mahkeme, termik santralda kullanılması planlanan kömürün çıkartılacağı kömür ocağı için verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu gerekli değildir” kararını iptal etti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Bundan sonraki süreçte de gıdamızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı ve şehrimizi kirletecek bu santrala karşı tüm Eskişehirliler gereken mücadeleyi vermeye kararlıdır” dedi. Eskişehir Valiliği Odunpazarı ilçesi Sevinç Mahallesi’ne söz konusu termik santral için kurulması planlanan kömür ocağına ilişkin “ÇED gerekli değildir” kararı vermişti. Büyükşehir Belediyesi, valiliğin kararına karşı dava açtı. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi valiliğin kararını hukuka aykırı bularak iptal etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kararı “Termikte ilk raund Eskişehirlilerin” diye duyurdu.

 'Daha yolun başındayız'

Gazetemize konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen “Bu karar şehrimizde kurulması planlanan kömürlü termik santrala karşı verdiğimiz hukuk mücadelesinde önemli bir kazanımdır. Ancak hiçbir şey bitmiş değil, daha yolun başındayız. Bundan sonraki süreçte de gıdamızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı ve şehrimizi kirletecek bu santrala karşı tüm Eskişehirliler gereken mücadeleyi vermeye kararlıdır” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler