Söz konusu KİPTAŞ’sa üniversite teferruattır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, satın aldıktan sonra yapılaşmayı 12 kata çıkardığı Silivri’deki arazinin yanındaki üniversite alanını da aldı. KİPTAŞ üniversite alanını konut alanına dönüştürdü.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, satın aldıktan sonra, yapılaşma iznini 12 kata çıkardığı Silivri’deki arazinin yanındaki üniversite alanı olan araziye de göz dikti. İBB’de geçen hafta gerçekleşen oturumda CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına karşın üniversite alanını 8 katlı konut alanına dönüştürdü.

KİPTAŞ tartışma yaratan arazinin yanındaki üniversite arazisini de 18 Ağustos 2017’de satın aldı. Bu işlemden 2 ay sonra 3 Ekim 2017’de İBB’ye bir dilekçe vererek alanın üniversite alanından çıkarılarak çoğunluğu konut olan park, sosyal tesis ve dini tesis alanına dönüştürülmesini istedi.

Kurumlar olumsuz görüş bildirdi

Yaklaşık 108 bin metrekare yüzölçümlü arazi 2009 onaylı imar planlarında üniversite alanı olarak görülüyor. Yani alan lisansüstü eğitim, araştırma bilgi üretim ve iletişim merkezi olmaya yönelik planlanmış. Arazi şu an boş, çevresinde çok sayıda tarım yapılan arazi mevcut. KİPTAŞ’ın dilekçesi üzerine hazırlanan imar planı teklifinde üniversite alanı iptal edilerek çoğunlukla konut alanı, park, sosyal tesis ve dini tesis alanına alınması yer aldı. Konut alanı da 12 kat olarak belirtildi.

Teklif için kurumlardan görüş de alındı. İBB Ulaşım ve Planlama Müdürlüğü’nün olumsuz görüş verdiği teklife İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü de teklifte kat yüksekliğinin en fazla 4-5 kat olması gerektiğine dikkat çekti. Geçen şubat ayında meclis gündemine gelen teklif geri çekilmişti.

Aynı teklif geri geldi

Aynı teklif 3 ay sonra İBB Meclisi gündemine tekrar geldi. Teklife itiraz eden CHP’li meclis üyesi Mesut Kösedağı ‘İstanbul’da çok az yeşil alan kaldı. İstanbul’un çeperlerinin yeşil olmasını ve yeşil kalmasını istiyoruz’ dedi. AKP’li meclis üyeleri ise toplu konut talebinin karşılanması için bu teklifin hazırlandığını söyledi. 12 kat talepli teklifte kat izni 8 kata indirilerek arazi AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla konut alanına dönüştürüldü. CHP’li meclis üyeleri karara ret oyu kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler