'Baktığımız yerler yeşerecek’

TEMA Vakfı, Seiko Optik Türkiye ile ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında Gaziantep’te 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 20:07
'Baktığımız yerler yeşerecek’
Abone Ol google-news

TEMA Vakfı, Seiko Optik Türkiye ile ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında Gaziantep’te 10 bin fidanı toprakla buluşturdu. Gaziantep Nur Dağı’ndaki “Seiko Optik Türkiye Hatıra Ormanı”, gözlük kutularına harcanan parayla oluşturuldu. Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, “Toprak bize dolaylı olarak camı veriyor, biz bu cama bilgimizi ve teknolojimizi katıyoruz, insanlık için bir fayda sağlıyoruz. İstedik ki Seiko Optik’ten alınan bir gözlük camı tekrar doğaya dönsün” dedi.

Ağaç dikme projesini sürdürmeyi hedeflediklerini dile getiren Çam, şöyle konuştu: “Müşterilerimizi de çevre duyarlılığı kazandırmak istiyoruz. Gözlükleri bez kılıflarda satacağız. Gözlük kutusuna harcayacağımız parayla ağaç dikeceğiz. TEMA’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Hepimiz TEMA’ya destek vermeliyiz. Bu projemiz umarım sektördeki rakiplerimize de örnek olur.”

Türkiye’deki göz sağlığı konusunda da bilgi veren Çam, “Gelişmiş ülkelerde gözlük kullanım oranı yüzde 65-80 arasında değişirken Türkiye’de 20 seviyelerinde. 15 milyon gözlük kullanıcısı var. Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler