Doğal ve arkeolojik sit alan üzerindeki kaçak villa yıkıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanı içerisinde ruhsatsız inşa edilen ve dört kez mühürlenen villa için Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştu. Kaçak inşaata devam edilmesi üzerine Datça Belediyesi Meclisi 27 Nisan’da villanın yıkılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanı içerisinde ruhsatsız inşa edilen ve dört kez mühürlenen villa belediye ekipleri tarıfından dün Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar “Orada hiçbir inşaat kırıntısı bırakmayacağım. Eski haline dönüştüreceğim. Doğal ve arkeolojik sit alanı olarak kalacak. Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel miras doğal ve arkeolojik sit alanları” dedi.

Villa, Datça Belediyesi tarafından 27 Mart’ta kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Villa için aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştu. Kaçak inşaata devam edilmesi üzerine Datça Belediyesi Meclisi 27 Nisan’da villanın yıkılmasına karar verdi. Ancak Muğla 1. İdare Mahkemesi, neredeyse bitmek üzere olan inşaat hakkında verilen yıkım kararını durdurmuştu. Bu karar üzerine, Datça Belediyesi, yıkım işlemini iptal etti.

Mahkeme ilçe belediyeden binaya ilişkin belgeleri istedi. Datça Belediyesi, Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin kendisinden talep ettiği belgeleri gönderdi. Mahkeme belediyeyi haklı bulurak bu alana inşaat izni verilmemesi gerektiğini vurguladı. Datça Belediyesi ekipleri dün alana giderek binayı yıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler