ÇGD’den Cumhuriyet’e iki ödül

Cumhuriyet Gazetesi Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya ile gazetemizin karikatüristi Musa Kart ÇGD tarafından ödüle layık görüldü.

Yayınlanma: 16.03.2015 - 11:21
Abone Ol google-news

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD), 2014 yılının Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini bulurken gazetemiz Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya “Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü Gerçeği” başlıklı haberleri ile Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’nü aldı. Küçükkaya’ya ödülünü Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi verdi. Gazetemizin karikatüristi Musa Kart ise 2014 yılı içindeki tüm çalışmaları ile Yılın Çizeri Ödülü’ne değer görüldü. Kart’ın ödülünü Ankara Temsilcimiz Erdem Gül verdi.

‘El koymaya gerek yok’

Ödül törenine katılan ve “TOKİ Zengine Çalışıyor” haberi ile ödüle layık görülen DHA muhabiri Ferit Demir’e ödülünü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de iki tür medya olduğunu söyledi.

Bir grubun kendi düşüncesini savunduğunu, bağımsız gazetecilik yaptığını, diğer grubun ise havuz medyası olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Havuz medyasının parası pulu var. Hatta kamu bankasına bana 2 milyon dolar gönder diyen gazete patron var. Bizim bir arkadaşımız ‘o gazetelere el koyacağız’ dedi. Hayır o gazetelere el koymaya gerek yok. Yalnızca hortumu keseceğiz. Onları zaten okuyan yok yaşayamazlar. Görünmeyen ajanslar var. Manşetler aynı, haberler, fotoğraflar aynı. Türkiye’de bağımsız haber yapan, doğru haber yapan gazeteciler de var ama cezalandırılıyor. Umarım gazeteciler Türkiye’de özgürce haberlerini yapar ve yalan medyasından kurtuluruz. Sizler kaleminizi satmadığınız sürece bu ülkede çok şeyi değiştireceğiz, aydınlık bir Türkiye yaratacağız” dedi. Selçuk Altan anısına verilen Televizyon Haber Ödülü HaberTürk’ten “IŞİD’den Kaçan Ezidiler” ile Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu’na verildi. Ergin, ödülü yaşamını yitiren muhabirimiz Barkın Şık’ın eşi Elçin Ergün Şık ve oğlu Yaman’a ithaf etti.

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay ise “Ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altında. Bu iktidar döneminde medya adeta devletleştirildi, KİT haline getirildi. Bağımsız gazeteciler yerine ‘Saray gazetecileri’nin sayısı artıyor” dedi. ÇGD Özel Onur Ödülü, Soma faciasından sağ kurtulduktan sonra ambulansta “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” diyen Murat Yalçın ve faciada ölen ağabeyi Nuran Yankın’ın cesedini taşıdığı battaniyeyi “ihtiyacı olan başka biri kullanır” diyerek Kızılay’a iade eden Ahmet Yankın şahsında tüm emekçilere verildi. CHP’li Levent Gök, ödülü tüm işçiler adına DİSK temsilcisine verdi. Dayanışma Ödülü direnişteki Maltepe Hastanesi taşeron işçileri değer görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler