Chelsea genç yıldızlarını Türkiye'de arıyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, yetenek avına bu kez Türkiye’de çıkıyor. Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl kapılarını açan Chelsea Futbol Akademisi, bu sene de Regnum Carya Golf & Spa Resort Hotel’de eğitimlere başladı.

Yayınlanma: 15.04.2015 - 16:40
Abone Ol google-news

Chelsea Futbol Akademisi’ni sadece sportif bir etkinlik olarak değerlendirmenin doğru olmayacağını belirten Regnum Carya Golf & Spa Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, bu tür akademilerin yetenekli sporcuların bulunarak ana takımlara kazandırılması adına da önemli bir kapı olduğunu söyledi. Akademiye ev sahipliği yapmalarının kendileri adına memnuniyet verici olduğuna değinen Öztürk, şöyle devam etti: “Karşılıklı imkanlar ve potansiyeller çerçevesinde Chelsea ile işbirliği yaparak akademiyi Türkiye’ye kazandırdık. Ülkemizde, Chelsea Futbol Akademisi’ne ev sahipliği yapan tek oteliz. Ben, bu organizasyonun hem otelimiz adına hem de Chelsea adına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Biz, sporu, sporcuyu seven bir kurumuz. Ülkemiz sporuna destek noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Sadece futbolda değil, golf ve tenis gibi spor branşlarına yaptığımız ev sahiplikleriyle de bu işte öncü olmak istiyoruz.”

“Hedefimiz toplamda 4 binden fazla genci akademiye kazandırmak”

Futbol akademisinin bu yıl ikinci kez düzenlendiğini hatırlatan Öztürk, “Geçtiğimiz yıl 500’e yakın gencimiz akademimizde eğitim aldı. Bu yıl 700’e yakın gencin katılımını bekliyoruz. Amacımız Chelsea ile sağladığımız bu paydaşlığı daha uzun yıllar devam ettirerek toplamda 4-5 bin kişiye ulaşabileceğimiz bir yapı haline dönüştürebilmek” dedi.

“Bu okul başlangıç”

Öztürk, Chelsea’nin yaz aylarında Antalya’da kamp yapıp yapmayacağı yönündeki soru üzerine, şöyle konuştu:

“Takımlar burada konaklamaya ücretler verirken, takım büyüdükçe tam tersi olmaya başlıyor. Para istiyorlar ve milyon dolarlar konuşuluyor. Ama bu okul vasıtasıyla gelmeleri için biz zorlayacağız. Gerçekten Chelsea A Takımının gelmesi güzel bir şey olur ama bunu organize bir şekilde yapmak lazım. Sadece takımı getirip, burada konaklatmak olmaz. Belek bölgesi olarak birkaç takımı getirip, yaz ya da kış turnuvası organize etmek lazım. Ama bu okul bunun için bir başlangıç. Diğer oteller de böyle bir çalışma başlatırlarsa böyle bir potansiyeli takımlar da görür.”
Öztürk, okuldaki eğitimlerin 18 Eylül’e kadar devam edeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler