'CHP faşizmi' demişlerdi... Istakalı saldırıda gerçek ortaya çıktı

CHP 26. Dönem Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu’na referandum çalışması sırasında Bulancak ilçesinde bir kahvehanede konuşma yaparken okey ıstakası ile saldıran üç sanık hakkında açılan dava sonuçlandı. Mahkeme sanıkları hapis ve para cezasıyla cezalandırdı. Hükümete yakın basın kuruluşlarına haber 'Evet diyen vatandaşa CHP'lilerden yumruk', CHP faşizmi' diye haberleştirilmişti.

Yayınlanma: 25.01.2019 - 16:36
Abone Ol google-news

Olay 23 Mart 2017 tarihinde Anayasa oylaması için çalışma yapan CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve partililerin bir kahvehaneye girdiği sırada meydana geldi. Masasına broşür bırakılmasına sinirlenen Seyfullah Kızıltaş ve Sebahattin Korkmaz milletvekiline hakaret ederek ıstaka ile saldırmış, buna kahveci Ekrem Arslan da katılınca arbede yaşanmıştı.

Bulancak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında kararı açıklayan Hakim Murat Baytekin, sanıklar Ekrem Arslan ve Seyfullah Kızıltaş’ın ‘silahla tehdit’ suçunu işlediklerine hükmetti. Arslan ve Kızıltaş’a TCK’nın 106’ıncı maddesinin ilgili hükümlerince 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası veren mahkeme, aynı davada yargılanan bir diğer sanık Sebahattin Korkmaz’ın ise para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Milletvekili Bektaşoğlu’nun avukatı Ufuk Kılıç, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Hak, adalet yerini buldu. Müvekkilime kamu görevi sırasında yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenlere verilen ceza örnek teşkil etmeli. Bir milletvekiline temsil görevi sırasında, siyasi faaliyetlerini yerine getirirken saygı çerçevesinde, tahammülle yaklaşılmalı. Bu karardan ayrıca, bu olay üzerinden basın özgürlüğü sınırlarını aşarak algı operasyonu yapan, milletvekilinin kişilik haklarına saldıran medyaya da ders almalı” dedi.

Bektaşoğlu ise, “ıstakalı saldırı sonrasında yandaş medyanın tutumu beni çok üzdü. Cevap haklarımızı, tekzipleri dahi yayımlamadılar. Günlerce bu saldırıyı yapanlarla söyleşi yapıp yalanlarla, yanlışlarla partim ve beni karaladılar. Beni vatandaş döven milletvekili ilan ettiler. Şimdi bu karar onların mahkumiyetini de içeriyor” diye konuştu.

VEKİL VATANDAŞ DÖVDÜ’ DİYE HABER YAPTILAR

 Olaydan sonra iktidara yakın medya tarafından TV ve gazetelerde günlerce yapılan yayınlarda, CHP Milletvekilinin ve partililerin ‘anayasaya evet diyeceğini söyleyen vatandaşları dövdüğü’ şeklinde yayınlar yapılmıştı.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Bu saldırı provakatif amaçlıdır.O anda değil, önceden planlanmış, kayıta hazır cep telefonun bile düşünüldüğü bir organizasyon ve mizansenle gerçekleştirilmiştir. Kısa sürede orada çekilen görüntüler Mehter Marşı eşliğinde önce Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’a yakın kişilerin kurduğu ve sadece ona ait haberlerin yer aldığı bir grup sayfası üzerinden yayımlandı ve hemen ardından da Yakar, yandaş kanallara telefona bağlanarak aynı görüntüler üzerinden olayı yalan, yanlış, içinde tek doğru olmayan bilgilerle, tamamen çarpıtarak, büyüterek, partimi ve beni hedef gösteren söylemlerle algı yaratmaya çalıştı.O kanallarda görüntüler montajlanarak olayın failleri mağdur yapılmak istendi. Bana ve partimize yönelik saldırı özelliği içeren bu haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacağız.” ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler