CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin yeniden aday

Kadıköy İlçe başkanlığına yeniden aday olan Ali Narin “CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nden iktidara yürüdüğü bu yolculukta başladığımız işi tamamlamaya adayım” dedi.

Yayınlanma: 28.12.2019 - 17:34
Abone Ol google-news

İlçe Binasında gerçekleşen toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, önceki belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Meclis üyeleri, il, ilçe yöneticileri ve  kalabalık bir partili grubu katıldı. Eski ilçe başkanları Türer Ercan ve Güven Aydoğmuş ile Kadıköy siyasetinin önemli ismi Bozkurt Nuhoğlu da Narin’e destek verdi.

CHP KADIKÖY İLÇE BAŞKANI ALİ NARİN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kadıköy İlçe Binasında “Dayanışma, adalet ve yaşam için yeniden Kadıköy” sloganıyla adaylığını açıklayan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, “13 Yaşında kapısından girdiğim, her döneminden çok şey öğrendiğim ve hala öğrenmeye devam ettiğim hem evim hem okulum olan CHP’nin Kadıköy İlçe Başkanlığına yeniden adayım. Ülkemizin ve halkımızın siyasal ekonomik ve toplumsal olarak nasıl bir eşikte olduğunun bilinciyle mücadeleme devam etmek istiyorum” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde en yüksek oy oranlarının Kadıköy’den olduğunu kaydeden Narin, “Ülkemizin ve halkımızın siyasal, ekonomik ve toplumsal olarak nasıl bir eşikte olduğunun bilinciyle mücadele ediyoruz. Son 5 yılda 7 seçim yaşadık. Tüm bu süreçleri memleketteki ilericilik birikimi üzerine, örgütümüzün geçmişinden gelen kurucu iradesinin üzerine kurmaya çalıştık. 31 Mart seçimlerinde hak ettiğimiz zaferi hem Kadıköy’ümüzde hem de İstanbul’umuzda kazandık. Gururla söylüyorum” diye konuştu.

‘BAŞKA BİR SİYASET BEKLENİYOR’

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin zaferine en büyük katkıyı Kadıköy’ün verdiğini belirten Narin, Tüm bu süreçleri memleketteki ilericilik birikimi üzerine, örgütümüzün geçmişinden gelen kurucu iradesinin üzerine kurmaya çalıştık. Rejim değişikliğini reddedip canla başla mücadele ettik. Bu süreçteki sonuçlar belki yurttaşlarımız nezdinde umudu biraz kırdı, ama biz yine bu memleket için yaşadığımız kentlerin geleceği için toparlanmayı bildik ve 31 Mart seçimlerinde hak ettiğimiz zaferi hem hem Kadıköy’ümüzde hem de İstanbul’da kazandık. Gururla söylüyorum, İstanbul seçimini getiren en yüksek oy olan mahallelerin 6’ sı bizim ilçelemizden. Bu tablo hepimizin bıkmadan usanmadan, inatla ve birlikte verdiği emeğin karşılığıdır” diye konuştu. AKP iktidarının yaşanılan her sorunda seçimlerin arkasına sığındığını anlatan Narin, “Şuan arkasına sığınamayacak kadar büyük sorunlar ile karşı karşıyayız. Dünyamızın, memleketimizin karşı karşıya olduğu sorunlar bizim kuşaklarımız edindiği meselelerin artık çok ötesinde. Tüm dünyada kadınlar, gençler hatta çocuklar ayakta. İklim krizi, dünyanın her yerinde yayılan çatışmalar ve her ikisinin sonucu olarak başta ülkemizin karşılaştığı yerinden edinme, göç krizi tüm dünyayı geleceksiz bırakacak hızda ilerliyor. 21. yüzyıl insanlığı işte bu krizlerin karşısında politika üreticilerden, siyasi tüm mekanizmalardan başka bir siyaset bekliyor. Bu beklenti sınırlarımızın ötesinde büyüyen bir beklenti değil artık. Aynı beklentiler baştan sona kentimiz ve ülkemiz için de geçerli” ifadelerini kullandı. Konuşmasında yapılması planlanan Kanal İstanbul projesine de değinen Narin, Kanal İstanbul’un insanlık ve doğa krizi olduğunu söyleyerek, “Günlerdir kentimizin kaynaklarını talan edecek bir Kanal İstanbul projesini tartışıyoruz. İstanbul’un tatlı su kaynaklarını yok edecek, 23 milyon metrekarelik bir yeşil alanı yok edecek, İstanbul’u bekleyen en büyük felaket depremi tetikleyecek projeden bahsediyoruz” dedi. İ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler