CHP yönetiminde istifa sesleri

Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Genel başkan ve MYK hemen istifa etmeli.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 19:37
Abone Ol google-news

CHP’de “Neden yüzde 25 bandında sıkıştık” sorusunun yanıtı aranıyor. Parti yönetiminde “Genel başkan çalıştı, örgüt çalışmadı” eleştirisi sıkça dile getirilirken, kampanya da masaya yatırıldı. Genel olarak seçimlerde ekonominin öne çıkması olumlu bulunuyor. Ancak siyasal mesajların geride kaldığı, Kürt sorunu konusunda CHP’nin daha cesur adımlar atması gerektiği görüşünü dile getirenler de var.

Partinin önü açılmalı

Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, seçimin değerlendirildiği MYK toplantısında istifa çağrısı yaptı. Karakaş, “Kadro değişikliği yetmez. 2011’de merkez sağ takviyeyle sonuç alamadık. O zaman sizi istifaya davet edenlere karşı çıkmıştım. Şimdi farklı düşünüyorum. Bu, 4. seçiminiz oldu. Partinin önünü açmak lazım, sizin, hepimizin istifa etmesi lazım. Hemen istifa edin, demiyorum ama gerekirse güvenoyu isteyin” dedi. Karakaş, “İdeolojik, örgütsel yenilenme, örgütsel reform” gereksiniminin de altını çizdi.

Karayalçın: Başarısızlık

İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Başarısızlık olarak görüyorum” dedi. CHP’nin sorununun örgütsel yenilenme olduğunu belirten Karayalçın, “Yeniden beyaz atlı prens beklentisine girmemeli. CHP tarihinde başarı elde edilen seçimlere yeni projelerle girildi. 1970’lerde Ecevit’in ‘ortanın solu’yla gelişi idelojik çıkıştı. 1989’da yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık anlayışı SHP’ye seçim başarısı getirdi. Daha sonra böyle projeler hazırlanmadı.”

Karayalçın, parti meclisinin de yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler