CHP’de kurultay kazanı kaynıyor

CHP Mersin Milletvekili Sağlar, ‘Genel başkanlık yarışından önce partinin ideolojik kimliğine geri dönmesi gerektiğini’ söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 23:04
Abone Ol google-news

CHP’de ulusalcı kanat 3 aday adayı çıkarırken, “Genel başkan değil, yönetim sorunu var” diyen yenilikçiler ise kapsamlı bir yönetim değişikliği istiyor.

Aday adayı olan Muharrem İnce, Mustafa Balbay ve Umut Oran “ulusalcı” kesime yakın isimler olarak anılıyor. Kendilerini “yenilikçi” ve “sol” kanat olarak adlandıran kesimlerde ise “Genel Başkan’ın yanındayız ancak kapsamlı bir yönetim değişikliği şart. 60 kişilik PM’de 40 kişi değişmeli” görüşü dile getiriliyor. “Kimseye ‘dur’ ya da ‘yürü’ demem” mesajı veren eski Genel Başkan Baykal ise, kurultay tartışmalarına doğrudan girmiyor.

TBMM açıldıktan sonra yapılacak grup başkanvekili seçimlerinde parti içi ekipler güçlerini sınayacak. Muhaliflerin grup başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök’ü hedef alabilecekleri, Özgür Özel’in ise yerini koruyacağı belirtiliyor. Kulislerde Fikri Sağlar, Aykut Erdoğdu ve İlhan Cihaner’in de yarışa girebileceği konuşuluyor.

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Genel başkanlık yarışından önce asıl partinin ideolojik kimliğine geri dönmesi gerektiğini” belirterek “Yönetim 6 seçimdir başarısız. Partideki bu siyaseti kim belirliyorsa gereğini yapmalı. Genel Başkan kendini hatalı görüyorsa o da yapmalı” dedi. Sağlar, Silvan’da yaşananlara dikkat çekerken “Türkiye Cumhuriyeti bir ilçesinin beş mahallesinde otoriteyi oluşturamıyorsa, tankla insanlarının üzerine gidiyorsa orada iç çatışma değil, iç savaş vardır. Yüksekova, Cizre, Şırnak, Silvan’da ne oluyor? CHP nerede?” dedi.

Oran: Hukuksuzluk

Umut Oran, “Neden olağanüstü kurultay zorlanıyor” sorusuna “Delege sayılarında 7 Haziran esas alınıyor. Tunceli’de 7 Haziran’da vekil çıkartamadık, delege sayısı ona göreydi, 1 Kasım’da oyumuz arttı, delege sayısı arttı. 1 Kasım resmi sonuçlarına göre belirlenecek delegeye göre seçim yapılmalı. Hukuksuzluk var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon