CHP’den haziran ayı kültür karnesi: Zayıf!

CHP Kültür ve Sanat Platformu’nun aylık baskı ve sansür raporunda, Türkiye’deki resmi otoritelerin müzikten çağdaş sanata, gazetecilikten ifade özgürlüğüne kadar birçok konuda yine zayıf not aldığı görüldü.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 10:26
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) haziran ayı “Sanat Alanlarına Yönelik Baskı ve Sansür” raporu dün kamuoyuna sunuldu. CHP Kültür ve Sanat Platformu imzalı raporda 10 başlık yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden sonra da sanata ve sanatçılara baskı yapmayı sürdürdüğünü belirterek, “Artık bu durum son bulmalıdır. Bunun için, bilim ve sanatı da özgür ve özerk kılacak yeni bir hükümet anlayışını yaşama geçirmek gereklidir” dedi. Raporda, heykeltıraş Mehmet Aksoy’un muhabirimiz Ceren Çıplak’a verdiği röportajında sarf ettiği sözlerden ötürü verdiği savcılık ifadesi ile, yine muhabirimiz Ahmet Şık’ın ‘Paralel Yürüdük Bu Yollarda’ kitabı nedeniyle hakkında açılan dava ele alındı.

Sunulan raporda ayrıca, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın, önceki ve dün akşam İstanbul’da konser veren Ermeni asıllı Caz piyanisti Tigran Hamasyan’ın Ani Harabeleri’nde geçen günlerde verdiği konsere nefret söylemi içeren ifadelerle tepki göstermesi ve Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel’in sözlerine de atıfta bulunuldu. CHP’nin haziran raporunda bunun yanı sıra, Grup Yorum’un “Bağımsız Türkiye” konserlerinin “kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek İstanbul Valiliği tarafından yasaklanması süreci ve yine aynı topluluğun 5 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenleyeceği 30. yıl konserinin adli vakası da işlendi.

Sunulan raporda ayrıca, LGBTİ “Onur Haftası” kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ve bu kapsamda düzenlenmesi planlanan Boston Eşcinsel Erkek Korosu konseri konusunun dışında, Fransız fotoğrafçı ve sokak sanatçısı JR’ın, “Şehrin Kırışıklıkları” projesi kapsamında, mayıs ayından bu yana Balat’taki yıkık bir binanın duvarında gerçekleştirdiği duvar resmi boya ile kapatılması ve Fatih Belediyesi’nin bu konudaki sessizliği de ele alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler