CHP'den yedi ilde mevcut başkanlarla devam kararı

Bir yandan İYİ Parti ile ittifak görüşmelerini sürdüren CHP, diğer yandan yeni belediye başkan adaylarını belirlemeye ve açıklamaya başladı. Bu kapsamda partili belediye başkanının bulunduğu 6 büyük şehir belediyesinden 5’inde karar verildi. Verilen kararla birlikte CHP, İzmir dışında; Eskişehir, Hatay, Aydın, Muğla ve Tekirdağ’da mevcut belediye başkanlarıyla 31 Mart 2019 yerel yönetimler seçimine katılacak.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 17:03
Abone Ol google-news

<video:1162198>

cumhuriyet.com.tr ÖZEL | Sabah saatlerinde başlayan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, mevcut başkanlar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın seçimlerde yeniden aday olarak gösterilmesi kararı çıktı.

Ayrıca CHP, Edirne’den mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale’den de Ülgür Gökhan’ın yeniden aday gösterilmesini kararlaştırdı. Gürkan genel merkez tarafından atanırken, Ülgür yapılan eğilim yoklamasından çıktı.

Sinop’tan aday gösterilen Barış Ayhan’ın İl Başkanı olduğu, yapılan eğilim yoklamasından birinci çıktığı için aday gösterildiği kaydedildi.

CHP, kayyım yönetiminde seçime gidecek iki il için de adayını belirledi. Böylece Tunceli’den Yusuf Kenan Aydın, Mardin’den de Süleyman Sarı’nın aday gösterilecek.

Yönetimi CHP’de olmayan illerden Karaman’da Emin Ege, Kırşehir’de Selahattin Ekicioğlu, Malatya’dan Soner Gökçe, Bilecik’ten Semih Şahin, Ardahan’dan Faruk Demir aday olarak tespit edildi.

Seçimlere Ardahan’dan aday olarak girecek türkü yorumcusu Faruk Demir, aynı zamanda önceki dönemlerde bu ilden milletvekilliği de yaptı.

<haber-yatay:1162140>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler