CHP’li gençler dümeni ‘sola’ kırıyor

150 bin üyesi bulunan CHP Gençlik Kolları, kurultay için düğmeye bastı.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 08:43
Abone Ol google-news
Yaklaşık 150 bin üyesi bulunan CHP Gençlik Kolları, olağan kurultay için düğmeye bastı. Önce ilçe, ardından da ilk kongrelerini yapacak olan gençler, sonbaharda ise Ankara’daki Gençlik Kurultayı’nda buluşacak.
 
Kurultay sürecine Avrupa ve dünyadan da çok sayıda genç katılacak. Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Şeffaf, katılımcı ve politik tartışmaların öne çıktığı ve parti politikalarını daha sol bir çizgiye getirmenin temel amaç olarak işleneceği bir program uygulanacak” dedi.
 
Yıldız, olağan kurultay hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Yeni bir örgüt yapısını hayata geçirmeye çalıştığımız bu dönemde, tavrımızı bu kez de demokratik süreçlere taşımaya hazırlanıyoruz” diyen Yıldız, şunları kaydetti:
 
“15 Ağustos itibariyle başlayacak ve sonbahar dönemini kapsayacak olan kongreler sürecimiz örgütümüze yeni bir dinamizm katacaktır. Şeffaf, katılımcı ve politik tartışmaların öne çıktığı ve parti politikalarını daha sol bir çizgiye getirmenin temel amaç olarak işleneceği bir program uygulanacak. Sürece Avrupa’dan ve dünyadan sosyal demokrat-sosyalist gençler de katılacaktır.
 
Merkezi gücün yerellere aktarılmaya çalışılacağı; ilçelerden başlayarak illere dağılacak dinamik bir yapının kurulması yine önemsediğimiz bir diğer faktör olacaktır. Mevcut anayasanın gerici bir anlayışın ürünü olduğunun bilinciyle hareket ederek, toplumsal muhalefete katkı koyabilecek kadrolara ulaşmaya çalışacağız. Yine özellikle genç kadın temsiliyetini de öncelik olarak almaya çaba göstereceğiz. Gençlerin yoğunlukta olduğu halkın gerçek koalisyonunu örmenin yolunu birlikte tartışarak bulacağımızın bilinciyle hareket edeceğiz.”
 
‘Tüm ilerici damarlarla iyi ilişki kuracağız’
 
Gençlik kolları olarak “sokağın öneminin farkında olduklarını” ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
“Türkiye’de yaşanan son siyasal süreci ve sandığı önemsediğimizi fakat sandığın yanında sokağın gücü olmadan bunun çok da bir anlam ifade etmeyeceğini vurgulayarak; önümüzdeki dönemde sokağın sesinin dolayısıyla halkın sesinin yansımasının daha da önem kazanacağını biliyoruz.
 
Türkiye’nin ilerici tüm damarlarıyla dostça ilişkiler geliştirmekten çekinmeyen bir gençlik örgütü yapısı kazandıracağız. Dışarıda Yunan halkının insanca yaşama koşullarına karşı verdiğe tepkiye ortak olmak, içerdeyse 432 kardeşimizin yetim kaldığı Soma katliamından hesap sorabilecek mekanizmaları yeniden tanımlamak ve tanımladığımız bu mekanizmalara destek olmak tarihsel bir görev olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler