CHP’li Müslim Sarı: İktidar algı yaratmak istiyor

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine iktidarın el koyma çalışmalarına karşı eski İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve CHP Parti Meclisi üyesi Müslim Sarı, “Hukuki olarak çoktan çözülmüş olan bu mesele artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi politik meselesidir. Mevcut hukuka göre hisselerinin devri imkânsızdır. İktidar ‘CHP bu işi savunamıyor, Atatürk’ün hisselerine bile sahip çıkamıyor’ algısı yaratmak istiyor” diye konuştu.

Yayınlanma: 14.02.2020 - 02:00
CHP’li Müslim Sarı: İktidar algı  yaratmak istiyor
Abone Ol google-news

CHP’li  Sarı, Erdoğan’ın hisseleri gündeme getirerek CHP üzerinden olumsuz bir algı yaratmaya çalıştığını belirtti. Sarı, “İktidar CHP üzerine bir algı yapıştırmak istiyor. ‘CHP bu işi savunamıyor, Atatürk’ün hisselerine bile sahip çıkamıyor’ algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bu konunun diğer bir boyutu da, bir türlü doymak bilmeyen iktidarın dünyanın en önemli bankalarından olan İş Bankası’nı ‘benim kontrolümde olacak’ anlayışıyla ele geçirmek istemesi” dedi. 

‘HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL’

İş Bankası hisselerinin hukuken Hazine’ye devredilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Sarı, “Bu mesele hukuki olarak çoktan çözülmüş durumda. Bundan sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi politik meselesidir. Türkiye’deki bütün hukuki süreç tüketilmiş olmasına rağmen iktidarın bu meseleyi defalarca gündeme getirmesi ‘hukuku tanımıyorum’ demektir. Türkiye’de işleyen bir hukuk varsa buradan bir sonuç çıkmayacaktır. Mevcut hukuka göre hisselerinin devri imkânsızdır” diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler