CHP’li Özgür Özel: Buradaki sansüre de Almanya’dakine de Hollanda’dakine de karşıyız

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanlığı’nın düzenlediği panelde konuştu.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 17:03
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım’ı Bolululara “Bolu beyinin torunları” diye seslenmesini eleştiren Özel, “ Allah’ın sopası yok, varlığını nasıl gösterecek, ‘gülme komşuna gelir başına’ diyerek gösterecek. Binali bey bilmez ama ona biz hatırlatalım, hem Bolulular hem bu güzel ülkenin 81 ilindeki vatan, millet, özgürlük aşkıyla tutuşan bütün vatandaşlar, o halka zulmeden Bolu beyinin değil, Köroğlu’nun torunlarıdır” dedi.

Yaşasın fikir özgürlüğü

Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etmesini eleştiren Özel, “ Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun. En katı rakibimiz dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse CHP’ olarak onun da karşısında dururuz. Çünkü biz fikir özgürlüğünden, eşitlikten yanayız. AKP, yasaklarla, sansürle, engellenmekle ilk kez tanışıyor. Oysa Türkiye’deki bugün ‘hayır’ diyenler, MHP’nin muhalifleri, CHP’liler, Saadet Partililer, geçmişin Doğru Yolluları, ANAP’lıları eğer ‘hayır’ demek için yola düşerlerse engellemelerle karşılaşıyorlar. Nasıl buradaki her sansüre, her yasağa karşı çıkıyorsak, Almanya ve Hollanda’dakine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz. Yaşasın fikir özgürlüğü, yaşasın özgürlükler” dedi.
Evet diyenler paramparça oldu birbirine girdi

CHP Genel Başkar Yardımcısı Ağbaba da “Hiç kimse bize bu seçimin adil olduğunu söylemesin. Evet’i savunanlar devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Valisinden belediye başkanına, bakanından emniyet müdürüne kadar herkes evet için sahada. Kimi zaman insanları tehdit ederek, kimi zaman hayır broşürü dağıtan insanlara saldırarak bir kampanya yürütüyorlar. Ama ‘evet’ diyenlerin hepsi paramparça oldu, birbirine düştü. MHP’ye bir bakın. MHP’de hayırı savunanlar kürsüden indirilmeye çalışılıyor. MHP karmakarışık, Malatya il örgütünü görevden almışlar. Büyük Birlik Partisi ‘evet’i açıkladı, birbirine girdi. AKP aynı durumda” diye konuştu. MALATYA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler