CHP'nin delili bu belge

Bitlis Valisi’nin jandarmanın PKK’ye operasyon yapmasına izin vermediğini ortaya koyan belgeyi, devletin zirvesi hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesine eklendi.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 21:23
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında “teröre yardım ve yataklık” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan CHP, başvuru dilekçesine çarpıcı bir belge ekledi.

Yaklaşık 200 sayfalık belgeler arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun valiliklerin çözüm süreci devam ederken askere izin vermediğine yönelik iddiasını destekleyen bazı yazışmalara da yer verildi. Bu çerçevede dosyadaki belgelerden biri, Bitlis Valisi’nin, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’na yazdığı yazı oldu. Jandarmanın valiliğe gönderdiği yazıda operasyonun amacı, “Kapanan Tepe, Bablek Tepe, Kanyadizan Sırtları’nda bulunduğu değerlendirilen PKK sığınaklarının tespit edilmesi için arama kurtarma ve pusu faaliyeti icra edilerek PKK militanlarının öldürülmesi” olarak belirtildi. Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun’un “uygun” görüşüne karşın Vali Orhan Öztürk’ün, talebe “Görülen lüzum üzerine planlanan faaliyet ileri bir tarihe ertelenmiştir” notu düşüldüğü ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler