CHP’ye Sarıyer şoku

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin aday listesini geç teslim ettiği gerekçesiyle seçime giremeyeceği yönünde karar verdi. CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise kararın hukuki dayanağı olmadığını belirterek, gerekçeli kararın ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz edeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.02.2014 - 17:39
Abone Ol google-news

CHP’nin Sarıyer’de adaylık dilekçesi, seçim evrakları ve aday listesini İlçe Seçim Kurulu’na zamanında yetiştiremediği gerekçesiyle AKP ve MHP tarafından ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz ile ilgili karar akşam saatlerinde açıklandı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim ile CHP temsilcisi partinin evrakları zamanında temsil ettiği yönünde oy kullanarak seçime girebileceğini belirtirken, AKP ve MHP ile sivil memurların aralarında olduğu grup, CHP’nin seçime giremeyeceği yönünde karar verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise gerekçeli kararı beklediklerini belirterek YSK’ya itiraz edeceklerini söyledi. Kararın siyasi olduğunu savunan Salıcı, ellerinde listelerin saat 17.00’de teslim edildiği yönünde tutanak olduğunu belirtti. Salıcı, “İlçe Seçim Kurulu Hakimi listelerin saat 17.00’de teslim edildiğini belirterek seçime girebileceğimiz yönünde karar verdi. İlçe Seçim Kurulu’nun 17.00’dan 1 dakika sonra dahi evrak teslim alma yetkisi bulunmuyor. Eğer saat 17.09’da evrak teslim edildiyse bunu neden alıyor? İlçe Seçim Kurulu 17.01 itibariyle teslim edilen bir evrakı alamaz. O evraklar İlçe Seçim Kurulu’na çok daha evvelden teslim edildi. Bunun hiç bir hukuki dayanağı yok. Karar tamamen siyasidir. Diğer siyasi partiler ‘buradan acaba avantaj sağlayabilir miyiz?’diye düşünüyorlar. Ancak YSK’dan hiç bir olumsuz karar çıkmayacaktır” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler