Çiçek TIR’larına bile izin yok

Rusya’nın gümrük kapılarında uyguladığı gayri resmi ambargo nedeniyle kesme çiçek taşıyan TIR’lar geri döndürüldü.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 03:01
Abone Ol google-news

Uçak ve karayoluyla yapılacak sevkıyatlar geçici olarak durduruldu. Kriz nedeniyle İstanbul’daki Çiçek Fuarı’na davetli Rus basını ve sektör temsilcileri de programlarını iptal etti.

1 milyar dolarlık çiçek ithalatı yapan Rusya, uçak krizi nedeniyle gümrük kapılarında Türkiye’den gelen ürünlere yönelik ambargo uyguluyor. Kesme çiçek ihracatçıları önceki gün Rusya’ya giden 6 TIR geri çevrildi. Dün aynı sayıdaki TIR yola çıkarılmadı. Uçak sevkıyatları da geçici durduruldu.

Rusya’ya 10 milyon doların üzerinde kesme çiçek ihracatı yapıldığını belirten Osman Bağdatlıoğlu, “En çok kesme çiçek satışı yapılan üçüncü ülke Rusya. Yıllık 100 milyon dolar ve 400 milyon dal ihracat yaptığımız sektörümüzde 25 bin kişi istihdam ediliyor.

Uçak seferleri de iptal oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamaları üzerine dünden itibaren başta Antalya olmak üzere Rusya’dan Türkiye’ye turist getiren tüm uçak seferleri iptal oldu. Tur operatörleri de Türkiye rezervasyonlarını durdurdu. Bazı uçaklar sadece Rus turistleri ülkelerine götürmek için boş geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler