Çipras erken seçim dedi

AP seçimlerinde Yunanistan’da ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin (ND), iktidardaki Radikal Sol Koalisyon’a (SYRIZA) önemli bir fark atmasının ardından Başbakan Aleksis Çipras erken seçim kararı aldı.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 22:09
Abone Ol google-news

 Daha önce ekim ayında yapılması planlanlanan genel seçimlerin 30 Haziran’da gerçekleştirilmesi bekleniyor. ND’nin Çipras’a istifa çağrılarının ardından da Yunanistan Başbakanı sonuçlarının beklendiği gibi olmadığını belirterek erken seçim kartını çıkardı, “mücadeleden kaçınmayacağız” dedi. Seçimlerde ND, bir önceki oylamaya göre yüzde 11 artışla yüzde 33 civarında oy alırken SYRIZA yüzde 24’lere yakın destek bulabildi. Bu sonuçlarla birlikte AP’ye ND’nin 7, SYRIZA’nın ise 6 vekil göndermesi bekleniyor.

Sosyalistlerin Değişim Hareketi (KİNAL) yüzde 7 ile üçüncü sırada yer aldı. Komünist Parti’ye destek yaklaşık yüzde 5.5 oldu.

2014 AP seçimlerinde üçüncü olan ırkçı Altın Şafak partisi ise beşinci sıraya geriledi. Kamuoyu yoklamalarına göre, önümüzdeki genel seçimleri kazanması beklenen ND lideri 51 yaşındaki Kyriakos Miçotakis, eski dışişleri bakanlarından Dora Bakoyannis’in kardeşi ve eski başbakanlardan Konstantinos Miçotokis’in oğlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler