Cizre Başkanı Sefinç PFDK’ye sevk edildi

Uğradıkları ırkçı saldırılar ve hakemlerin tutumları nedeniyle ligden çekilme kararı alan Cizrespor başkanı Maruf Sefinç, gazetemize yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Sevinç, “Cizre ve Cizrespor için mücadelemi sonuna kadar vereceğim, sonucu ne olursa olsun” dedi.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 02:00
Cizre Başkanı Sefinç  PFDK’ye sevk edildi
Abone Ol google-news
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından gönderilen yazıda Sefinç’in gazetemize yaptığı, “Her yıl takım ne zaman iyiye gidiyorsa bizim önümüz kesiliyor. Bu sene iyi gidişimiz yine hakem kararlarıyla kesildi. Bizim puanlarımız bizim hakkımız gasp edildiği için haksız, hukuksuz, adaletsiz bir yarışta takımımı görmek istemedim artık. Federasyona başvurumuzu yaptık ama herhangi bir telefon bile gelmedi. Demek ki istiyorlar bunu. Bu bölgede sporun olmasını istemiyorlar. Türk sporunun gelişmesini istemiyorlar” açıklaması ile “Bazı milliyetçi zihniyette olan kişilerin saldırıları oluyor” ve “Amedsporun yerinde olsam 1 dakika durmam ligde. Onlar kadar incinmedik ama biz haksızlığa gelemiyoruz” açıklamaları spormenliğe aykırı bulunması nedeniyle sevk nedeni sayıldı.

Bütün başvurularını yanıtsız bırakan TFF’nin yaptığı açıklamalar nedeniyle hemen ertesi gün soruşturma başlattığını belirten Sefinç, “TFF, beni yıldırmaya, ağzımı kapatmaya, önümü kesmeye çalışıyor.Ama şunu unutmasınlar ki benim hiç kimseden korkum yok. Haklı sebeplerimle kendi memleketim olan Cizre ve Cizrespor için mücadelemi sonuna kadar vereceğim, sonucu ne olursa olsun. Ben sadece güzel ülkemde Türk futbolu ve Türk spor gelişsin, Cizremdeki ve bölge gençlerini spora teşvik edip, güzel bir gelecek kursunlar diye uğraşıyorum. Genç kardeşlerimize iyi bir birey iyi bir gelecek vadetmek için biz bu yola girdik. Karanlık yolu değil aydınlık yolu seçmelerine vesile olmak istiyoruz. Bayrak bizim vatan bizim. Ben bir Kürt olabilirim ama inanın ben ülkemi de bayrağımızı da onlardan daha çok seviyorum”diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler